Feng Shui: Snježna voda Reviewed by admin on . . Voda je život. Prilikom tuširanja ne samo da se s tijela pere nečistoća, već se uz pomoć vizualizacije čisti i aura. U našim kulturama, krštenje je široko ras . Voda je život. Prilikom tuširanja ne samo da se s tijela pere nečistoća, već se uz pomoć vizualizacije čisti i aura. U našim kulturama, krštenje je široko ras Rating: 0

Feng Shui: Snježna voda

snijeg.

Voda je život. Prilikom tuširanja ne samo da se s tijela pere nečistoća, već se uz pomoć vizualizacije čisti i aura.

U našim kulturama, krštenje je široko rasprostranjeno. Prilikom ovog čina koristi se voda koja je napunjena izvjesnom energijom.

Čišćenje vodom se može izvesti kada je atmosfera u domu napeta, i kada su svi nespokojni. Voda smiruje nerve i ispire energetska zaprljanja. Voda može izliječiti povrijeđene osjećaje. Voda se može koristiti i za čišćenje i za punjenje. Za punjenje je neophodna sveta vodica a za čišćenje energetska voda (sunčeva, mjesečeva, cvjetna, dugina, snježna).


Sunčeva, Mjesečeva, Cvjetna, Dugina i Snježna voda:

Svaka od ovih voda nosi naziv po sistemu po kojem se puni. Uvijek sami možete napraviti energetsku vodu. Najpogodniji energetski generatori za to jesu sunce, mjesec, cvijece, duga ili snijeg.
U ovom zimskom periodu koristimo najveći energetski generator vode a to je SNIJEG.

UPOTREBA SNJEZNE VODE
Napravite sebi snjeznu vodu: prvo popijte gutljaj vode flaširane ili iz pipe (česme), a zatim vodu koja je nastala od istopljenog snijega, pa onda usporedite.
,Pročisti svoj organizam čašom vode otopljenog snijega!’
Jednom dnevno treba piti 2dl vode od otopljenog snijega.

UPOTREBA SNJEŽNE VODE U DOMU
Materijal: voda otopljenog snijega u prskalici
Afirmacija: ,Neka energija u prostoriji bude obnovljena i čista poput ove vode.’
Čišćenje: Isprskati sve prostorije u domu, počev od ulaznih vrata. Pritom zamislite kako voda ispire prljavu energiju i eliminira negativnu energiju, tako da prostorija ponovo postaje svijetla i čista.

  • Sandra Drinčić

FS Institut

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: