Drago Plečko: 5 zlatnih pravila u borbi protiv bolesti i zla Reviewed by admin on . . Brazilski iscjelitelji su na Zapadu magovi, a u Brazilu duhovni učitelji Brazil je iznjedrio Ariga, seljaka koji je operirao običnim nožem na živo i zato čest . Brazilski iscjelitelji su na Zapadu magovi, a u Brazilu duhovni učitelji Brazil je iznjedrio Ariga, seljaka koji je operirao običnim nožem na živo i zato čest Rating: 0

Drago Plečko: 5 zlatnih pravila u borbi protiv bolesti i zla

joao.

Brazilski iscjelitelji su na Zapadu magovi, a u Brazilu duhovni učitelji

Brazil je iznjedrio Ariga, seljaka koji je operirao običnim nožem na živo i zato često bio zatvaran, Tomaza Mortona Greena koji savija žlice poput Urija Gellera i Joaoa de Deusa kojem pripisuju nevjerojatna čuda.

Imao sam sreću u Baselu sresti brazilskog iscjelitelja koji je pristao razgovarati o manje poznatim tajnama brazilskih tradicija začetih u nepreglednim šumama i među domorocima, kasnije pomiješanih s kršćanstvom.
Vrlo inteligentan 55-godišnjak tamne puti je shvatio da od njega pokušavam saznati što zapravo stoji iza svih tih silnih rituala i postupaka, osim užasnog straha koji onaj tko traži pomoć osjeća prema mistiku najvišeg ranga.


Iscrpni su nas razgovori ipak doveli do zaključka da bi se, očima Zapadnjaka, najelegantnijim činila ona (i)racionalna suština koja iza drevnih učenja stoji a primjenjiva je za narode svih rasa i vjera.
Na neki sam način shvatio da je, ako preskočimo složene metafizičke koncepte, u jezgri učenja zapravo pet osnovnih principa kojih se onaj koji želi djelovati ozdravljujuće na sebe i druge mora držati.
Prvo, kada bolesnik ili osoba s problemom prima lijek, blagoslov, milost iscjelitelja ili daje obećanje, mora o tome razmišljati kao da je njen problem već riješen! Između intervencije maga i ishoda nema protoka vremena, čovjek mora zamišljati buduće rješenje problema kao da je sadašnjost pri čemu punu vjeru predaje u ruke iscjelitelja. Dakako, ta je vjera ključ a prenosioci tradicije ono što iza tih postupaka stoji ne zapisuju nigdje već to isključivo prenose usmeno, kao nasljeđenu tradiciju..
Drugo me malo iznenadilo jer se poklopilo s istraživanjima jednog ruskog liječnika. Naime, što češće bolesnik osjeća bolesno mjesto odnosno na njega obraća pažnju, brže će se proces iscjeljivanja odvijati. Zvuči gotovo nevjerojatno da su objektivna istraživanja nedvojbeno pokazala ubrzano nagomilavanje antitijela na mjestima na koja je testirani pacijent uporno obraćao pažnju.To samo dokazuje da se kad tad ono što je empirijski dokazano može verificirati i znanstveno. To ujedno objašnjava važnost skretanja pažnje mistika na bolesno mjesto.
Treće je razumijevanje primitivnih civilizacija za unutarnji svijet u tri dimenzije. Poznato je da su neki rijetki praktikanti autogenog treninga doživljavali “multidimenzionalne vizije”, da je britanski matematičar dr Charles Hinton razvio vježbe “viđenja kocke u četiri dimenzije” a to je tijelo nazvao teseraktom. Radi se o vježbama koje su pedesetih bile vrlo popularne u SAD (mada je Hinton preminuo još 1907.) a nadobudni entuzijasti su ih spominjali u vezi s nirvanom, što dakako nitko ne može dokazati. I Tesla je na više mjesta spominjao da zatvorenim očima “može istovremeno vidjeti neko tijelo sa svih strana”. Magovi pak tvrde da je sposobnost snažne vizualizacije rješenja problema u tri dimenzije vrhunac koji daje ono što često zovemo “nadnaravnim moćima”. Vizualizira se u tri dimenzije cijeli proces, korak po korak, a slika koju na unutarnjem ekranu vidimo mora biti posve jasna i čista. To vodi izlječenju, kažu, ali i razrješavanju drugih životnih problema. Tu moć imaju samo izabrani.
Peto je utjecaj kojime zaobilazimo svjesni um i u nesvjesni dio osobe usađujemo određene poruke. Mi to zovemo “subliminalnom porukom” a kod poganskih se religija um eliminira iscrpljujućim plesom, ritualom, specijalnim molitvama i rijeđe halucinogenim drogama, sve dok se svjesni dio ličnosti ne potisne dovoljno da onaj nevidljivi dio nas bez kritičnosti ili otpora ne prihvati ono što u njega želimo usaditi. Iako to može biti poruka ozdravljenja, u poganskim sustavima može u pitanju biti i nešto daleko zlosutnije.
Moj je sugovornik bezrezervno vjerovao da se sve o čemu smo razgovarali može i zlorabiti ali se to često ne smatra zloporabom već “pravičnom kaznom” za nekoga tko se ogriješio o kult. Ozdravljivanje je ipak u prvom planu.
Zato su detalji takovih metoda poznati samo onima izabranima koji ih mogu živjeti.

1. Brazilac Joao de Deus – smatran za Boga u Brazilu i trenutno sigurno najslavniji iscjelitelj na svijetu kome pripisuju fantastične moći. Njihov je izvor prema nekima jaka moć imaginacije koju posjeduje.

2. Tomaz Morton Green – kontroverzni Brazilac koji je predamnom materijalizirao razne vrste mirisnih ulja koja su kapala s njegovih dlanova i bez dodira, vizualizacijom, savio kavenu žličicu. Poznat je po skandalima a i tome da ga progoni mađioničar James Randi koji je karijeru napravio na dokazivanju da ništa paranormalno ne postoji. Meni je Green pričao da “vizualizacijom može razgraditi tumore”.

3. Dr Charles Hinton – matematičar opsjednut “četvrtom dimenzijom”

4. Prema mnogima je Tesla imao neobično jak dar vizualizacije i tako je “vidio” neke svoje izume zatvorenih očiju.

 

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: