Dobro? Loše? Tko zna… Reviewed by admin on . . Ponekad ne treba definirati stvari… Prije mnogo vremena kralj je bio u lovu. U jednom trenu porezao je prst. Pozvao je svojeg roba, koji ga je uvijek pratio u . Ponekad ne treba definirati stvari… Prije mnogo vremena kralj je bio u lovu. U jednom trenu porezao je prst. Pozvao je svojeg roba, koji ga je uvijek pratio u Rating: 0

Dobro? Loše? Tko zna…

kralj.

Ponekad ne treba definirati stvari…

Prije mnogo vremena kralj je bio u lovu. U jednom trenu porezao je prst. Pozvao je svojeg roba, koji ga je uvijek pratio u lovu, i on je previo ranu.

“Hoće li sve biti dobro?” pitao je roba.

“Dobro? Loše? Tko zna?” odgovorio je rob, i oni su nastavili s lovom.

Do trenutka kad su se vratili u palaču, rana se zagnojila, i kralj je ponovo pozvao roba. On je očistio ranu, stavio dezinficijens i zavio je.

“Jesi li siguran da će sve biti dobro”, pitao je kralj, koji se u međuvremenu počeo brinuti.

“Dobro? Loše? Tko zna…” rekao je rob opet. Kralj je postao zabrinut.

Kraljeva briga potvrđena je kad se, u samo par dana, stanje s prstom pogoršalo toliko da ga je doktor morao amputirati! Kralj je bio toliko bijesan na svog roba da ga je osobno ispratio u tamnicu i bacio ga u ćeliju.

“Pa,  kako ti se sviđa, je li dobro biti u zatvoru?”

“Biti u zatvoru, gospodaru…dobro, loše? Tko zna…“, odgovorio je ovaj slijegnuvši ramenima.

“Ti si potpuno lud!” rekao je kralj bijesno, i otišao.

Nekoliko tjedana poslije, kad je rana zacijelila, kralj je opet otišao u lov. Naganjajući jednu životinju, odvojio se od ostalih i završio izgubljen u šumi. Dok je lutao šumom uhvatili su ga domoroci. Bio je njihov sveti dan i pronašli su žrtvu za svog boga šume! Zavezali su kralja za veliko drvo, i njihov svećenik počeo je pjevati i plesati dok su oni oštrili žrtveni nož. Svećenik je uzeo nož i već je krenuo rezati kraljevo grlo kad je ovaj povikao:“Stanite! Ovaj čovjek ima samo devet prstiju. Nije dovoljno savršen da ga žrtvujemo svojem bogu. Oslobodite ga.”

U par dana, kralj je pronašao svoj put natrag u palaču i otišao ravno u tamnicu kako bi se zahvalio robu.

“Mislio sam da si glup kad si govorio sve te “Dobro, loše, tko zna?” gluposti. Sad znam da si bio u pravu. Izgubiti moj prst bilo je dobro. Spasilo je moj život. Ali bilo je ružno od mene zatvoriti te u zatvor. Žao mi je.”

“Kako to mislite, gospodaru? Da me niste zatvorili, i ja bih bio s Vama u lovu, i također bih bio uhvaćen. A ja imam svih deset prstiju!“

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: