Čista bezuvjetna ljubav Reviewed by admin on . . Često čujem kako Bezuvjetna Ljubav ne postoji, kako čovjek ne može bezuvjetno voljeti, kako su to sve gluposti i slično. . PUL (Pure Unconditional Love) je sl . Često čujem kako Bezuvjetna Ljubav ne postoji, kako čovjek ne može bezuvjetno voljeti, kako su to sve gluposti i slično. . PUL (Pure Unconditional Love) je sl Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Čista bezuvjetna ljubav

Čista bezuvjetna ljubav

djevojčica.

Često čujem kako Bezuvjetna Ljubav ne postoji, kako čovjek ne može bezuvjetno voljeti, kako su to sve gluposti i slično.

.
PUL (Pure Unconditional Love) je slojevita svijest Izvorne Ljubavi, kreće iz jedne točke i ide u beskraj. U svakoj točki na njenom putu, ma gdje god se vi našli, ako ste otvoreni prema njoj, osjetit ćete istu Bezuvjetnu Ljubav, jer je ona opet ista točka iz koje sve kreće. Kao što je svjetlo Sunca i dalje Sunce i gdjegod ono svijetli, može se reći da ga Sunce dodiruje.
 .
Bezuvjetnu Ljubav uvijek osjećamo, uvijek je živimo. Problem je što se jako trudimo sebi je protumačiti, a pogotovo drugima. Najbliže joj se možemo približiti kad uđemo u unutarnju tišinu i to samo iz razloga što nema onoga tko bi ju interpretirao. Nećete se raspasti kao u legendama koji kažu da mi ne možemo vidjeti lice Boga, da ćete se raspasti. Nećete. Lice Boga je u vama, vi ste Njegovo lice!
 .
To vam je kao da je Bezuvjetna Ljubav neko malo jezerce, mirno netaknuto blaženo jezerce, ne pita nikoga ništa. A onda odjednom, netko u njega ubaci kamen! I vi ste sad taj kamen u jezercetu… Što? Niste Bezuvjetna Ljubav? Niste jezerce? Ali vi ste uronjeni u njega! Htjeli vi ne htjeli, vi ste unutra, ne možete to izbjeći. Stvar je samo energetske strukture i vaše svijesti koja je određuje i ograničava. Um stalno opisuje taj prizor i uvijek ga razdvaja uslijed dualnosti u kojem živi. Onaj tko promatra jezerce i dalje vidi mirnu smirenu površinu. No, vi ste unutra. Forma kamena je zapravo samo vibracija i ona vibrira strah. Strah je taj koji bi sad optužio Isusa da on nema pojma o Bezuvjetnoj Ljubavi i razapeo ga na križ ili Budhu, bilo koga drugog, nema razlike! Ono što je unutra, u kamenu, jednako je kao i jezero. Uklonite strah i nema problema – samo ćete spoznati ono što već postoji.
.
Dakle, sve je interpretacija Bezuvjetne Ljubavi. No, to je opet Bezuvjetna Ljubav, ma koliko god je mi razdvajali. Ne brinite o tome.
Ako je itko PUL, onda je to planeta Zemlja. Pa pogledajte samo gdje egzistira, kakvo je njeno okruženje! Pogledajte samo što joj radimo! A ona nas i dalje voli, sve nam pruža i ne misli odustati. Zar ona nije u Bezuvjetnoj Ljubavi?
.
Dakle, kad kažete: “Ja volim svoje dijete”, onda interpretirate Bezuvjetnu Ljubav jer um ima strašnu potrebu suziti je u jedno biće. Ali kroz tu Ljubav vi iskazujete bezuvjetnost što iz vas putuje u Beskonačnost. Um ne zna drukčije, ne razumije tu veličinu, to za njega ne postoji.
Zato ne brinite o tome, vi ste sposobni Bezuvjetno voljeti.
.
.
-Nenad Ljubić

Leave a Comment