Sve ono što mislimo da jesmo…. Reviewed by admin on . . Čovjek ima jednog gospodara i jednog slugu. Strah je njegov Gospod, vladar je to njegovih prvih jutarnjih misli, manipulator podneva, šaptač za večernjeg poči . Čovjek ima jednog gospodara i jednog slugu. Strah je njegov Gospod, vladar je to njegovih prvih jutarnjih misli, manipulator podneva, šaptač za večernjeg poči Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Sve ono što mislimo da jesmo….

Sve ono što mislimo da jesmo….

ljubav.

Čovjek ima jednog gospodara i jednog slugu. Strah je njegov Gospod, vladar je to njegovih prvih jutarnjih misli, manipulator podneva, šaptač za večernjeg počinka. Ljubav je čovjeku sluga. Zove je kad mu treba, traži od nje da mu služi, da mu donese radost, sreću i zaborav. I tako, misli čovjek da živi, da zna i razumije što je život. Drhteći od straha naređuje ljubavi da ga tješi. A ono, život je nešto treće, nešto umu nedokučivo, jedva s ruba pažnje vidljivo.
Sve ono što mislimo da jesmo stane u maleni akvarij u kojem plivamo od kraja do kraja. Naslućujemo drugi svijet iza njegovih stjenki, a ipak se ne usuđujemo uskočiti u njega. A kad sila buđenja razbije akvarij, onda je ajme i kuku.

Naša sudbina je da se barica svijesti u kojoj plivamo uruši. To će se dogoditi kad-tad. Svi smo mi davno donijeli odluku da idemo u Rim. Život je ono kad kažemo da tamo svi putevi vode. Ali odlučnost Ljubavnika će otpustiti gospodara i slugu. Svijest voljenja ne treba pomagače, jer je u njoj sve sadržano. To je Rim sam po sebi, Ljubavnik zna da je uvijek tamo bio, nikad iz njega nije ni izašao. Njegovo sjećanje je zauvijek uronjeno u Ljubav. Tako, Ljubavnik već stvara u Rimu, a život… je onako… usput.

-Neno Ljubić

 

 

 

Leave a Comment