12 pravila karme Reviewed by admin on . . Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Kada mislimo, govorimo ili radimo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratn . Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Kada mislimo, govorimo ili radimo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratn Rating: 0

12 pravila karme

karma.

Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Kada mislimo, govorimo ili radimo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može biti modificirana, promijenjena ili spriječena, ali većina ljudi je nije u stanju neutralizirati. Taj zakon uzroka i poslijedice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela,  ali će im podleći tek kada uvjeti za njegovu patnju potpuno sazre. Ignoriranje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da biste se prestali plašiti i da bi počeli razumijevati svijet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila.


VELIKI ZAKON – “Kako si sijao, tako ćeš i žeti”. Ovo je također poznato i kao zakon “Uzroka i posljedice”. To znači da što god pošaljemo u Univerzum, to će nam se i vratiti. Ako želimo sreću, mir, ljubav, prijateljstvo… Onda trebamo BITI sretni, miroljubivi, u ljubavi, i dobar prijatelj.

ZAKON KREACIJE – Život se ne događa sam od sebe, on zahtjeva naše sudjelovanje. Mi smo jedno s Univerzumom, iznutra i izvana. Što god nas okružuje govori nam i o našem unutarnjem stanju. BUDITE svoji, okružite se s onim što želite da bude prisutno u vašem životu.

ZAKON SKROMNOSTI – Ono što odbijate prihvatiti, istrajavat će. Ako je ono što vidite neprijatelj, ili netko s osobinama koje smatrate negativnim, onda vi sami niste fokusirani na viši nivo postojanja.

ZAKON RAZVOJA – Gdje god da odeš, tamo si ti. Da bismo rasli u Duhu, mi smo ti koji se moramo promijeniti, a ne ljudi, okruženje i okolnosti oko nas. Sve što imamo u svom životu smo mi sami, i samo nad sobom trebamo ostvariti kontrolu. Kada promijenimo sebe iznutra, tada naše srce i čitav život prate tu promjenu.

ZAKON ODGOVORNOSTI – Kad god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

ZAKON POVEZANOSTI – Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, veoma je važno da to učinimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti s nečim da bi se na kraju napravila cijela stvar. I prvi i posljednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

ZAKON FOKUSA –  Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili bijesa.

ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA – Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

ZAKON SADA I OVDE –  Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovde. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi… Sprečavaju nas da imamo nove.

ZAKON PROMJENE – Historija se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE –  Svaka nagrada zahtjeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno djelovanje zahtjevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi, i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE – Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju utjecaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju Cjelinu.

novasvest.com

 

Leave a Comment

Kolacici Pravila Privatnosti

%d bloggers like this:
%d bloggers like this: