U kombinaciji sa željezom, ova biljka uništava stanice raka do 98%! Reviewed by admin on . Prema studijama koje su objavljene u ‘Life Sciences’, Artemisinin – derivat iz biljke pelina koji se koristi u kineskoj medicini – može ubiti 98% stanica raka d Prema studijama koje su objavljene u ‘Life Sciences’, Artemisinin – derivat iz biljke pelina koji se koristi u kineskoj medicini – može ubiti 98% stanica raka d Rating: 0

U kombinaciji sa željezom, ova biljka uništava stanice raka do 98%!

Artemisinin

Prema studijama koje su objavljene u ‘Life Sciences’, Artemisinin – derivat iz biljke pelina koji se koristi u kineskoj medicini – može ubiti 98% stanica raka dojke u manje od 16 sati.

Biljka sama uzrokuje smanjenje stanica raka dojke za 28%, ali u kombinaciji sa željezom, pelin može iskorijeniti rak gotovo u cijelosti. Štoviše, normalne ljudske stanice raka dojke nisu pogođene u eksperimentu ovim tretmanom.
Artemisinin je korišten u prošlosti kao snažan biljka protiv malarije, ali sada je dokazano da je odličan borac protiv raka. Kada su ispitanici u objavljenoj studiji dobili dodatak željeza, koji se često akumulira u tkivu dojke, ali poglavito u kancerogene stanice, Artemisinin je bio u stanju selektivno ciljati ‘loše’ stanice i zaobići ‘dobre’ stanice.

 – “Sve u svemu, rezultati istraživanja pokazuju da Artemisinov prekid ekspresije E2F1 faktora transkripcije posreduje arest staničnog ciklusa u ljudskim stanicama raka dojke i predstavlja kritičan transkripcijski put kojim Artemisinin kontrolira rast ljudskih stanica raka reproduktivnih organa”, studija tvrdi.

Željezo se nakuplja u stanicama raka zbog posebnih receptora koji im pomažu u diobi stanica, nazvani transferski receptori. I normalne stanice vjerojatno imaju ove receptore, ali ih kancerogene stanice imaju u obilju i tako mogu biti na meti kombinaciji željeza i artemisinina.
Brojni eksperimenti dokazuju da derivat slatkog pelina može učinkovito iskorijeniti bolesti u prisutnosti željeza. Ekstrakt se koristi tisućama godina u Kini za liječenje malarije. Paraziti malarije ne mogu preživjeti u prisutnosti artemisinina jer su bogate željezom, no liječenje jako dobro djeluje i na kancerogene stanice. Bioinženjeri Henry Lai i Narendra Singh sa Sveučilišta Washington, Seattle su znanstvenici koji su prvi ovo otkrili. Ovo je još jedan primjer kako prirodna biljka izaziva apoptozu stanica raka.
Iako je ekstrakt slatkog pelina sada teško nabaviti, on je na putu masovne proizvodnje. Hoće li rezultati biti pozitivni i obećavajući?

 – “Volatilnost je ono što čini lanac nabave ovog lijeka sudarom vlakova”, kaže Jack Newman, glavni znanstvenik biotehnološke tvrtke Amyris iz Kalifornije. “Kada smo tek počeli govoriti o ovome”, kaže Newman, “dali smo mu šansu 1 na 1000″.

Izvor: Nezavisni.hr

Leave a Comment

%d bloggers like this: