Osho o kreativnosti: Možete čistiti pod na kreativan način Reviewed by admin on . . KREATIVNOST nema nikakve veze s bilo kojom aktivnosti posebno - sa slikarstvom, poezijom, plesom, pjevanjem. To nema nikakve veze s ičim posebno. Sve može bit . KREATIVNOST nema nikakve veze s bilo kojom aktivnosti posebno - sa slikarstvom, poezijom, plesom, pjevanjem. To nema nikakve veze s ičim posebno. Sve može bit Rating: 0

Osho o kreativnosti: Možete čistiti pod na kreativan način

Osho.

KREATIVNOST nema nikakve veze s bilo kojom aktivnosti posebno – sa slikarstvom, poezijom, plesom, pjevanjem. To nema nikakve veze s ičim posebno.

Sve može biti kreativno – unesi tu kvalitetu u aktivnost. Aktivnost je sama po sebi ni kreativna, niti nekreativna. Možete slikati na nekreativan način. Možete pjevati na nekreativan način. Možete čistiti pod na kreativan način. Možete kuhati na kreativan način.

Kreativnost je kvaliteta koju unosite u aktivnost koju radite. To je stav, unutarnji pristup – kako gledate na stvari.
Dakle, prva stvar koju treba imati na umu: ne ograničavati kreativnost na ništa posebno. Čovjek je kreativan – a ako je kreativan, što god on čini, čak i ako on hoda, možete vidjeti u njegovom hodanju je kreativnost. Čak i ako sjedi u tišini i ne radi ništa, čak ne-činjenje će time biti kreativni čin. Buddha sjedi ispod Bodhi stabla ne radi ništa i on je najveći kreator kojeg je svijet ikada upoznao.
Jednom kad to razumijete – da si to ti, osoba koja je kreativna ili nekreativna – onda taj problem nestaje. Ne može svatko biti slikar – i nema potrebe također. Ako je bi svatko bio slikar svijet bi bio vrlo ružan; bilo bi teško živjeti. I ne može svatko biti plesač, a nema ni potrebe. Ali svatko može biti kreativan.

Što god radite, ako to radite s radošću, ako to činite s ljubavlju, ako je vaš čin ne samo radi ekonomske koristi, onda je kreativan. Ako je nešto od toga izrastalo u vama, ako vam daje rast, to je duhovno, to je kreativno, to je božansko.
Vi ste postali više božanski kad postanete kreativni. Sve religije svijeta kažu: Bog je Stvoritelj. Ne znam je li On Stvoritelj ili ne, ali jedno znam: što više postanete kreativni , više ćete postati božanski. Kad vaša kreativnost dođe do vrhunca, kada je cijeli vaš život postao kreativan, vi živite u Bogu. Dakle, on mora biti Stvoritelj, jer ljudi koji su kreativni su mu najbliži.

Voli što radiš. Budite meditativni dok se to radi – što god da je! Nije važno što je to.

A Sudden Clash of Thunder
Chapter #4
Chapter title: Man is Always an Opening
14 August 1976 am in Buddha Hall

Leave a Comment

%d bloggers like this: