Nije vam dom neuredan, nego ste vi kreativna genijalka! :) Reviewed by admin on . . Kako izgleda vaš dom? Jesu li kutije za igračke prazne, a podovi puni igračaka? Čeka li vas u kuhinji gomila posuđa za pranje, a prije ručka morate sklanjati . Kako izgleda vaš dom? Jesu li kutije za igračke prazne, a podovi puni igračaka? Čeka li vas u kuhinji gomila posuđa za pranje, a prije ručka morate sklanjati Rating: 0

Nije vam dom neuredan, nego ste vi kreativna genijalka! :)

nered.

Kako izgleda vaš dom? Jesu li kutije za igračke prazne, a podovi puni igračaka? Čeka li vas u kuhinji gomila posuđa za pranje, a prije ručka morate sklanjati novine i papire sa stola da biste napravili dovoljno mjesta za tanjure?

Možda se ponekad osjećate kao najgora domaćica na svijetu, no prema najnovijem istraživanju, neuredan dom mogao bi značiti da ste zapravo kreativni genij.

Dr.sc. Kathleen Vohs sa Sveučilišta u Minnesoti otkrila je da neuredno okruženje vodi do viših razina kreativnosti.

U svom istraživanju podijelila je ispitanike u dvije grupe, jedne smjestila u urednu sobu, a druge u neurednu, i sve ih tražila da pronađu nove načine za korištenje loptice za stolni tenis.


Razmišljanje izvan okvira

Što mislite, koja je grupa došla do najkreativnijih i najinovatinvnijih ideja? Oni okruženi neredom!

“Boravak u neurednoj sobi vodi do nečega što tvrtke, industrija i društvo danas sve više traže – do kreativnosti. Izgleda da nas neuredno okruženje potiče da se oslobodimo tradicije, što može dovesti do novih, svježih uvida. Uredno okruženje, s druge strane, ohrabruje konvencionalno razmišljanje i igranje na sigurno”, objasnila je Kathleen Vohs.

Nered, dakle, stavlja naš mozak u kreativni mod. Navodno je i Einstein volio nered, pa je jednom izjavio:

“Ako je neuredan stol znak neurednog uma, što onda znači prazan stol?”

Zvuči utješno, zar ne?

klokanica.hr

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: