20 psećih poruka vlasnicima koje će vas dirnuti u dušu Reviewed by admin on . . Kasnimo na posao, zaboravljamo platiti račune, ne stižemo otići u kino… U stalnoj trci s vremenom može nam se dogoditi da zaboravimo i na one koji su nam zais . Kasnimo na posao, zaboravljamo platiti račune, ne stižemo otići u kino… U stalnoj trci s vremenom može nam se dogoditi da zaboravimo i na one koji su nam zais Rating: 0

20 psećih poruka vlasnicima koje će vas dirnuti u dušu

pas.

Kasnimo na posao, zaboravljamo platiti račune, ne stižemo otići u kino… U stalnoj trci s vremenom može nam se dogoditi da zaboravimo i na one koji su nam zaista važni. Prijatelji nam ponekad zamjere kada im se dugo ne javimo, ali pravi prijatelji nam se uvijek obraduju i uvijek nas sačekaju!

Pogodili ste, govorimo o psima!
Za sve one koji imaju psa pripremili smo listu esencijalnih činjenica koje nijedan vlasnik ne smije smetnuti s uma! Kada bi to bilo moguće, svaki pas poslao bi vam neku od ovih 20 važnih poruka.

Oni su uvijek tu, vole nas najviše i MI smo njihovi vječni heroji. Iz tog “malog” razloga važno je da ovo zapamtite…

1.Nemoj me ignorirati predugo. Ja živim samo 10-15 godina, pa mi je svaki minut bez tebe prava vječnost.


2.Utješi me kada sam uplašen! Uvjek se bolje osjećam kada se postaviš kao moj zaštitnik. Zapamti, ti čuvaš mene, ja čuvam tebe – takav je dogovor!

3.Znam da si zauzet i da stalno jurcaš, ali neće se dogoditi „smak svijeta“ ako na posao jednom zakasniš samo zato što smo se ujutro malo duže mazili!

4.Nemoj se ljutiti na mene kada te „zaskačem“. Ja sam samo sretan i uzbuđen što te vidim! Ne duri se, već mi uzvrati istom mjerom!

5.Nauči me nešto novo! I ja sam sretan kada ti na licu vidim zadovoljstvo koje iz tebe ispliva svaki put kada ja učinim nešto što ti poželiš! Učenje je dobra vježba za mene, baš kao i trčkaranje po parku!

6.Nemoj biti frustriran što te ponekad ne razumijem. Nikada naću savladati taj tvoj komplicirani jezik kojim govoriš, iako se baš trudim… Pa valjda si do sada shvatio da sve što na svijetu želim jest – da ti udovoljim! Kada te obradujem, nagradi me i potvrdi da sam učinio nešto dobro!

7.Ako si nervozan – ili me zagrli kako bih ti pomogao, ili me zaobiđi! Ne volim kada na mene vičeš!

8.Vodi me na nova mjesta gdje ću upoznati druželjubive ljude i životinje. Možda ću se njih plašiti na prvi pogled, ali znam da će svako novo biće koje upoznam donijeti novo, drugačije iskustvo u moj život. Vremenom ću stjecati samopouzdanje i povjerenje u druge. Ja zaista volim stjecati prijatelje!

9.Nemoj me odbaciti kada stigne novi član obitelji. Jednoga dana voljet ću ga i štititi kao sada tebe.

10.Nemoj me ostaviti vani kada je previše toplo ili previše hladno! Moja dlaka jest debela, ali nije svemoćna!

11.Ne zaboravi na „male stvari“ koje me čine zdravim i sretnim! Imaj u vidu da moje šape bole ako su mi nokti jako dugi! Zube ne smijem prati svakoga dana kao ti, ali to ne znači da ne bi trebalo da ih operem baš nijednom, zar ne?

12.Vjeruj mi. Ja tebi vjerujem svim srcem.

13.Ponekad umijem zabrljati. Nitko nije savršen… Ne ljuti se na mene predugo. Održi mi lekciju, ali nemoj biti strog. To nikada nije zabavno…

14.Zapamti, ti imaš obitelj, prijatelje, kolege, rođake, poznanike… A ja samo tebe!

15.Pričaj sa mnom. Ne razumijem riječi, ali umijem procijeniti što “kaže”tvoj ton i govor tijela.

16.Budi ljubazan. I ne samo prema meni! Budi ljubazan prema onima koje voliš, ali i prema onima koje vidiš prvi put. Naročito budi ljubazan prema mojim prijateljima koji nemaju dom. Pomazi ih i nahrani baš kao mene!

17.Molim te, nemoj me udariti! Ja imam zube koji mogu slomiti tvoje sitne kosti na rukama, ali to ne zloupotrebljavam, jer te volim. Kada učinim nešto loše, izbroj to 5, udahni duboko a onda mi polako objasni gdje sam pogrešio. Pa 21. vijek je, nećemo se tući kao barbari!

18.Obrati pažnju ako se ponašam kao da „nisam sav svoj“. Mi psi smo ponosni i ne priznajemo lako kada se ne osjećamo dobro. Ako odjednom postanem lijen, nekooperativan i utučen odvedi kod onog našeg veterinara. Tamo me nikada nije sramota priznati da me nešto boli…

19.Kada ostarim, voli me baš onoliko koliko si me volio kada sam bio štene. Možda i više! Moje krzno više nije mekano, a ja sam dosadan, spor i trom. Nisam mali, ali moja ljubav nikada nije bila veća!

20.Kreni sa mnom na najteže putovanje. Razumijem da je teško, ali me ipak isprati do samog kraja. Vječni mrak nije toliko strašan, kada si ti uz mene. I nikada više tužno nemoj reći „Život je kratak!“. Moj možda jest, ali je tvoj dovoljno dug da ovakvu ljubav ponoviš s bar još jednim, novim psom.

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: