Vjera vs povjerenje Reviewed by admin on . . Dakle, koja je razlika između vjere i povjerenja? Vjera ne može iscijeliti tvrdnju da je ovo što mi se događa najbolje za mene, dok povjerenje to može. Vjera . Dakle, koja je razlika između vjere i povjerenja? Vjera ne može iscijeliti tvrdnju da je ovo što mi se događa najbolje za mene, dok povjerenje to može. Vjera Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Vjera vs povjerenje

Vjera vs povjerenje

vjera.

Dakle, koja je razlika između vjere i povjerenja?

Vjera ne može iscijeliti tvrdnju da je ovo što mi se događa najbolje za mene, dok povjerenje to može. Vjera podrazumijeva da mi nešto znamo, primjerice, znamo da je Biblija povijesna činjenica ili da je Bog vladar univerzuma i u to vjerujemo, bespogovorno održavamo te ideje svojim mislima.
Povjerenje se ne bavi činjenicama koje opisuju stvarnost, nego iskustvom života u sadašnjem trenutku, kao i s pitanjem: “Što mogu sada učiniti s tim?” Znači, sad mi je teško u životu, ali ga živim s povjerenjem i predao sam se iscjeljenju kroz svoje djelovanje.

Mi ne vjerujemo da će sunce sutra izaći, nego imamo povjerenje. Nemamo vjeru da će nam automobil ujutro upaliti, nego povjerenje. Majka ima povjerenje u procese u njenom stomaku za vrijeme devetomjesečnog stvaranja bebe. Dakle, povjerenje je potentna sila stvaranja, a vjera učvršćivanje već postavljenih podataka.

Kad imate povjerenje onda nemate ništa, kad vjerujete onda imate sve. No, je li to istina? Povjerenje u zapravo stanje Nule, dok je vjera kompletan sadržaj već postavljen oko nas. Ja sam s povjerenjem došao na ovaj svijet i krenuo stvarati u njemu svoj život. Zapravo, potencijal mog stvaranja je beskonačan i ovisi samo o mojoj svjesnosti Nultog stanja iz kojeg stvaram.

Božanstvu u meni ne treba vjera da je moćan, ali mu treba povjerenje da ću izvršiti svoju misiju do kraja i razviti svoj potencijal da iscjeljujem ovaj planet ili bilo što drugo kroz svijest o Jednom u Sebi.

Leave a Comment