Umorni ste od svega? Reviewed by admin on . Svi se umaramo, i ne samo u fizičkom smislu, tako, da ponekad, ostajemo bez snaga. Imamo želju odustati od svega, predati se, okrenuti se od cijelog svijeta. Al Svi se umaramo, i ne samo u fizičkom smislu, tako, da ponekad, ostajemo bez snaga. Imamo želju odustati od svega, predati se, okrenuti se od cijelog svijeta. Al Rating: 0

Umorni ste od svega?

ti

Svi se umaramo, i ne samo u fizičkom smislu, tako, da ponekad, ostajemo bez snaga. Imamo želju odustati od svega, predati se, okrenuti se od cijelog svijeta. Ali, to svakako, nije izlaz.

Pročitajte ovaj tekst, koji će pomoći da na umor pogledate malo iz drugog ugla. Duboko udahnite, čitajte i djelujte.

Svijet u kojem živimo, veoma iscrpljuje. On nije zahvalan. Umorni ste, čak i od toga što živite u njemu. Umorili ste se jer previše volite, brinete, dajete se svijetu, koji ništa ne pruža zauzvrat. Umorili ste se od neizvjesnosti. Od monotonije svakodnevnog života, piše portal uspesnazena.com!

Nekada ste bili puni svijetlih nada, optimizam je nadmašivao cinizam, bili ste spremni davati iznova, i iznova. Ali, slomljeno srce, neispunjeno nekim obećanjem, neuspjeli planovi – sve vas je to, postepeno, vraćalo s nebesa na zemlju. Svijet nije uvijek bio dobar prema vama, i gubili ste više, nego što ste dobivali, a sada više nemate nikakvu inspiraciju da to ponovo pokušavate…

Istina je da smo svi umorni. Svatko od nas. Nakon određenih godina, svi smo sve više armija slomljenih srca i bolnih duša, koji očajno traže harmoniju.

Želimo više, ali previše smo umornida tražimo. Ne sviđa nam se gdje se sada nalazimo, ali suviše smo uplašeni da počinjemo nešto ispočetka. Trebamo preuzeti rizik, ali bojimo se da se sve oko nas može, jednostavno, raspasti. Na kraju krajeva, nismo sigurni koliko puta ćemo moći početi sve iznova.

Umorni od igara, koje igramo, laži koje pričamo, nesigurnosti koju pružamo jedni drugima. Mi ne želimo stavljati masku, ali i ostajati naivnim budalama, također nam se ne sviđa. Preostaje nam da igramo mrske uloge i pretvaramo se, jer nismo sigurni u svoj izbor.

Znam koliko je teško nastavljati nešto raditi, i pokušavati poduzimati nove i nove akcije kada su mentalne snage na izdisaju. A oni optimistični ideali, njegovani nekada, sada izgledaju beznadežni i glupi. Ali, evo što ja predlažem, kad ste već toliko blizu predaji: napravite još jedan pokušaj, posljednjim atomom snage.

Mi mnogo više volimo život, nego što možemo zamisliti, i to je neosporna istina. U stanju smo da dajemo više ljubavi, više nade, više strasti, nego što dajemo sada. Želimo momentalne rezultate, i predajemo se, ako ne vidimo efekte. Osjećamo razočarenje zbog nedostatka povratne informacije, i jednostavno, odustajemo od svih pokušaja.

Shvatite da nitko od nas ne može biti inspiriran svaki dan. Svi se mi iscrpljujemo. Svi mi padamo u razočarenja. Svi se umaramo. Činjenica, ako ste na izmaku snage i umorni ste od života, uopće ne znači da stojite u mjestu. Svaki čovjek, kojem ste se ikada divili, barem jednom je osjetio poraz u potrazi za svojim snovima. Ali, to ga nije spriječilo da ostvari svoje ciljeve. Ne dozvolite sebi da odustanete bez obzira što god da ste radili, jesu li to svakodnevni rutuali, ili pak, realizacija grandioznih planova.

Kada ste umorni, krećite se polako. Krećite se mirno, bez žurbe. Ali ne zaustavljajte se. Umorni ste iz sasvim objektivnih razloga. Umorni ste, jer mnogo toga želite da radite i mijenjate. Umorni ste, zato što rastete. I jednom, ovaj rast moći će vas zaista nadahnuti.

Izvor:lijekizprirode/uspesnazena.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: