Svjetski hit: Pomladite lice uz pomoć običnih – žličica! Reviewed by admin on . . Za svaku ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabjeti, a potkožno tkivo po . Za svaku ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabjeti, a potkožno tkivo po Rating: 0

Svjetski hit: Pomladite lice uz pomoć običnih – žličica!

masaža.

Za svaku ženu poslije 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabjeti, a potkožno tkivo postaje izražajnije. Sačuvati mladost i ljepotu pomoći će masaža žličicama, koja je preporučena od strane njemačkog liječnika-kozmetologa Rene Koch.

Pa zašto je ovaj tretman toliko dobar? Vrlo jednostavno, u kućnim uvjetima mogu se postići nevjerojatni rezultati: iz tkiva izbaciti višak tekućine, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konturama lica povratiti izražajnost. Bez ikakvih troškova. Za 10-12 dana možete postići nevjerojatne rezultate, pod uvjetom da svakodnevno provodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti čajne žličice, čašu hladne vode s kockama leda, i manju zdjelu s pogrijanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo). Nakon toga provedite postupak  prema sljedećoj shemi:

1. Uklonite šminku s lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Žličice u međuvremenu dezinficirajte alkoholom i stavite ih u čašu s vodom i ledom.

2. Ohlađene žličice prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople žlice mijenjajte za hladne. Isti postupak učinite i s donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, žlice treba ostaviti na kratko vrijeme u zagrijano ulje i možete započeti masažu lica. Blagim pritiskom pomičite žlice po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

– po čelu od gornjeg dijela nosa ka slijepoočnicama i liniji rasta kose,
– po kapcima kružnim pokretima od unutarnjeg kuta pa opet do njega,
– po obrazima, od nozdrva nosa ka slijepoočnicama,
– od podbratka ka slepoočnicama,
– po vratu, od njegovog početka do podbratka,

Svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put, kad žlica počinje teško kliziti  po licu, treba je spuštati u ulje.

Nakon masaže lice treba umijeti toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vrijeme povećavajte svakodnevno. Počnite s 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minutu. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ali, već poslije prvog dana samomasaže lica osjetit ćete efekt – puna relaksacija!

Masaža žlicama uopće nije komplicirana, i ugodna je  procedura pomlađivanja lica.

Možete je raditi kad god želite, vremenski je neograničena. Ali, najbolje ju je raditi u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida.

U ovom videou ruska liječnica-kozmetolog Anželika Šandra objašnjava postupak masaže lica žlicama za početnike
Osnovne masažne linije:

Izvor: zdravljeipriroda

Leave a Comment

%d bloggers like this: