Sandra Drinčić: Sretni pravci za učenje prema Feng Shuiju Reviewed by admin on . . Nastavak prethodnog teksta, pod naslovom "Feng shui za učenike i studente – tajne za lakše učenje", predstavlja dio veoma bitnih informacija i proračuna vezan . Nastavak prethodnog teksta, pod naslovom "Feng shui za učenike i studente – tajne za lakše učenje", predstavlja dio veoma bitnih informacija i proračuna vezan Rating: 0

Sandra Drinčić: Sretni pravci za učenje prema Feng Shuiju

Feng-Shui-za-lakse-ucenje.

Nastavak prethodnog teksta, pod naslovom Feng shui za učenike i studente – tajne za lakše učenje“, predstavlja dio veoma bitnih informacija i proračuna vezanih za svako dijete ponaosob. Djeca često po intuiciji osjećaju gde im je dobro, i gdje u manjoj ili većoj mjeri mogu zaista nešto ostvariti, ali su često sputani roditeljskim idejama po pitanju uređenja sobe.

Imali smo predivno iskustvo na 60. medđunarodnom sajmu knjiga, kada su tinejdžeri, iskreno zainteresirani, prišli našem štandu i tražili instrukcije kako da postave svoje radne stolove za lakše učenje.

Činjenica da osobna orijentacija (kompasna direkcija na osnovu datuma rođenja) utječe na radne sposobnosti i zdravlje putem strane svijeta dugo nije bila prihvatljiva. Kada dijete sjedi u svom povoljnom pravcu na osnovu njegovog datuma rođenja, za njega učenje postaje lakše. To se, prije svega, događa kako bi se ciljao snažan, dinamican pravac k uspjehu.

Svako dijete je zasebna ličnost. Svojim datumom rođenja, on u okviru svoje jedinstvenosti pripada ljudima koji su više osnaženi i potpomognuti istočnom ili zapadnom stranom svijeta. Svatko je već doživio da bude više privučen određenom stranom svieta. Drugačije polarizirani, može se reći, ka zapadnoj ili istočnoj strani.

Zaponite onim što će vas najbrže dovesti do cilja, te i saznajte gdje vam je najbolja orijentacija, i vaš će osobni cilj uspjeha i dobrog učenja biti podržan na najbolji mogući način.

Tabela Kua brojeva
Iz tabele 1 izvucite vas svoj Kua broj, promatrajući red svoje godine rođenja. Nakon toga, u tabeli 2 pogledajte koji pravac za učenje je najbolji za vas. Ako nemate mogućnost da svoj radni stol postavite baš ka tom pravcu, u zagradi imate jos tri pravca koji su povoljni za vas, pa iskoristite jedan od njih.

TABELA 1 (vas Kua broj):
tabela 1

TABELA 2 (povoljni pravci za vaš Kua broj):
Prvi navedeni pravac je najbolji za učenje. Ako niste u mogućnosti da vaš radni stol postavite u datom pravcu (pod uvjetom da je isti pozicioniran tako da vam se zid nalazi iza leđa), onda odaberite jedan od alternativnih dobrih pravaca za vas Kua broj, iz zagrade.

1 – sever (jugoistok, istok, jug)
2 – severoistok (zapad, severozapad, jugozapad)
3 – istok (jug, sever, jugoistok)
4 – jugoistok (sever, jug, istok)
6 – severozapad (zapad, severoistok, jugozapad)
7 – zapad (severozapad, jugozapad, severoistok)
8 – severoistok (jugozapad, severozapad, zapad)
9 – jug (istok, jugoistok, sever)

 

fengshuitajne.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: