Ruski naučnik: Cijelog života su mi pomagale zvijezde Reviewed by admin on . . Prošlost, sadašnjost i budućnost postoje istovremeno Drevni mudraci su znali o vremenu i vremenima SVE što se moglo znati u ovom Kozmosu. Koncept vremena je t . Prošlost, sadašnjost i budućnost postoje istovremeno Drevni mudraci su znali o vremenu i vremenima SVE što se moglo znati u ovom Kozmosu. Koncept vremena je t Rating: 0

Ruski naučnik: Cijelog života su mi pomagale zvijezde

zvijezde.

Prošlost, sadašnjost i budućnost postoje istovremeno

Drevni mudraci su znali o vremenu i vremenima SVE što se moglo znati u ovom Kozmosu. Koncept vremena je toliko relativan, tako da čak i na Marsu, nama najbližoj planeti, zemaljsko vrijeme je besmisleno. Tako kaže drevna mudrost. Ona također uči da ono što je na Zemlji sadašnjost, u univerzumu može biti – budućnost, a prošlost može biti – sadašnjost.
Drevni Zakon analogije (Hermesov zakon) tvrdi da se u svijetu sve odražava na sve – “Kako gore, tako dole”. I za male i za velike kozmički zakoni su isti – nema ni malog ni velikog. Kao i fizičari, koji izučavaju ultra male objekte u svemiru koji su otkrili suptilni i supersuptilni svijet (u kojima, kako se ispostavilo, nema ni vremena ni prostora), tako i astrofizičari proučavajući gigantske objekte u Svemiru, eksperimentalno su dokazali da je vrijeme ujedinjeno.

Ovo izvanredno otkriće astrofizike otkrio je u Pulkovskom opservatoriju, koji se nalazi u blizini Sankt Petreburga (u to vrijeme Lenjingrada), istaknuti sovjetski naučnik Nikolaj Kozirjev.

U početku, Kozirjev je usmjerio teleskop na točku na nebu, gdje je bila vidljiva zvijezda. Uređaj za očitavanje uhvatio je zračenje zvijezde i naravno, snimio signal. Ali to nije bila realna zvijezda! To je bila samo… iluzija! Promatrajući zvijezde, mi ih zapravo ne vidimo, već vidimo samo svjetlost koja dolazi od njih. Fizička svjetlost se ne rasprostire trenutno. Trenutna pozicija bilo koje vidljive zvijezde u prostoru – je samo njena prošlost. U stvari, zvijezda, gdje je usmjerio svoj teleskop Kozirjev, odavno nije bila na tom mjestu u prostoru gdje je sada vidljiva.

Naravno, astrofizičar je to znao. Prema njegovim proračunima, ta zvijezda danas bi se trebala nalaziti u drugoj točki prostranstva. I Kozirjev je usmjerio teleskop na tu točku koju je izračunao – na “prazninu”. Odatle, svjetlost još nije došla na Zemlju, a i promatrači fizičkim očima (teleskopom) još nisu videli zvijezdu, iako je ona već odavno tu svijetlila.
Oko ne vidi zvijezdu, ali osjetljivi instrument prima signal njenog zračenja. Dakle, signal koji emitira “prazan prostor”, zabilježen je!

Sada je Kozirjev usmjerio teleskop na mjesto gdje će se prema proračunima ista zvijezda nalaziti u dalekoj budućnosti. To jest, teleskop je usmjeren na tu točku u prostoru, gdje će se zvijezda nalaziti u vrijeme kada do nje dođe svjetlosni signal sa Zemlje, poslan u trenutku promatranja. Uređaji opet registriraju signal. A tamo se još uvijek nije nalazila zvijezda! A to znači ona nije emitirala ni jedan zrak! Ali uređaji su pokazali: zračenja ima! Buduća zvijezda sada je tu! I upravo se nalazi na tom mjestu, koje su točno izračunali zemaljski naučnici! Nepostojeća zvjezda – postoji, i ona već sjaji.

Zaključak naučnika je zaista fantastičan za materijalističku nauku: “Prošlost, sadašnjost i budućnost postoje u isto vrijeme!”

Dakle, suprotno svim zakonima klasične fizike, može se stupiti u kontakt s prošlošću i budućnošću?

Konstrukcija Univerzuma, izgrađena na strogo materijalističkoj nauci, pukla je tako da je već bilo jasno da uz još jedan dodir s “misticizmom” – ona će se potpuno raspasti.

Eksperimente Nikolaja Kozirjeva je brižljivo testirala grupa I. Jeganove pod vodstvom akademika M.Lavrjentjeva. Rezultati su se poklopili. Godine 1991, rezultati eksperimenata Kozirjeva su potvrđeni eksperimentima A. Pugača (Ukrajinska akademija nauka). U drugim zemljama, Kozirjevljevi eksperimenti su mnogo puta potvrđeni s istim pozitivnim rezultatom.

Zna li se o ovom izuzetnom astrofizičkom otkriću u školama? Avaj, ne! Ali otkriće o kojem govorimo, u svjetskoj nauci je kao zemljotres od 12 stupnjeva, kao da rijeka teče uzvodno. To je, revizija pogleda na svijet, ali ne djelimična, već principijelna. Takva otkrića su jednaka šoku kada ateist iznenada promijeni svoje uvjerenje na suprotno, postane odani teist. Pri tom, ne onaj koji slijepo vjeruje u humanoidnog Boga. Obrazovani čovjek dvadesetog vijeka počeo se približavati istočnom panteizmu, koji tvrdi da, postoji jedinstvo prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Ali, kao što se dogodilo u svim vremenima, i ovaj prorok dvadesetog vijeka po imenu Nikolaj Kozirjev nije poštovan u svojoj zemlji. Ne samo to. Zahvaljujući svom otkriću, koje miriše zastrašujućim istočnjačkim misticizmom, veliki naučnik je postao disident, čovjek nepoželjan. Toliko neugodan i opasan, da prijateljima velikog naučnika nije dozvoljeno da stave na stranicama sovjetskog tiska dostojan nekrolog o njemu.

Neki dio velikih otkrića Nikolaja Kozirjeva, sovjetska javnost je saznala tek nakon njegove smrti, 1983. godine.

Larisa Dmitrijeva (odlomak iz knjige)
Nikolaj Kozirjev “Cijelog života su mi pomagale zvijezde”

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: