Razjašnjeno: Zašto Einstein plazi jezik? Reviewed by admin on . Sigurno ste već vidjeli ovu fotografiju sa slavnim fizičarem Albertom Einsteinom u neobičnoj pozi - isplažena jezika. Možda ste pomislili da se radi o jednoj od Sigurno ste već vidjeli ovu fotografiju sa slavnim fizičarem Albertom Einsteinom u neobičnoj pozi - isplažena jezika. Možda ste pomislili da se radi o jednoj od Rating: 0

Razjašnjeno: Zašto Einstein plazi jezik?

Original caption: May 5, 1958-Princeton, New Jersey: Albert Einstein gives the "Razz"., Image: 16465294, License: Rights-managed, Restrictions: Premium Collection -- double space rate for all uses. Commercial use of this content requires clearance through the Corbis Entertainment - Rights Representation Group. Please contact your sales representative., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Corbis

Sigurno ste već vidjeli ovu fotografiju sa slavnim fizičarem Albertom Einsteinom u neobičnoj pozi – isplažena jezika. Možda ste pomislili da se radi o jednoj od brojnih montaža koje plutaju internetom i dobivaju razne prateće prigodne tekstove i priče.

No, ovdje ipak nije riječ o montaži, nego je fotografija doista autentična. Što se to dogodilo i kojom se to prigodom ovaj genijalni fizičar tako opustio? Sve montaže koje ste vidjeli vjerojatno jesu uklopljene u nerealne scenarije i prigode, no Einsteinovo lice i – jezik na fotografiji su njegovi.

Stvarna priča ide ovako: Za 72. Einsteinov rođendan njegovi su mu prijatelji i kolege pripremili proslavu 14. ožujka 1951. godine u Princeton klubu. Na proslavu su stigli brojni gosti, kao i fotografi medija.

Pri kraju proslave Einstein je već bio prilično izmoren. Ali je obavljao dužnost i revno pozirao fotoreporterima. Na kraju se jedan Einsteinov prijatelj ponudio da ga odveze doma s proslave. I taman kad je profesor Einstein ulazio u vozilo jedan je fotoreporter povikao “E, jel može još jedna fotografija”. 

Fotograf Art Sasse koji je snimio taj trenutak tvrdi da se Einstein nakon toga okrenuo i isplazio jezik, a on je okinuo fotografiju koja je postala slavna.

Fotografija se svidjela i samom Einsteinu, koji je od fotografa naručio čak devet primjeraka, od kojih je neke iskoristio za slanje čestitki.

Leave a Comment

%d bloggers like this: