Priča o Istini i Laži Reviewed by admin on . Istina i Laž su putovale u jedan grad. Narod koji ih je vidio govorio bi: “Gledajte, Istina i Laž putuju zajedno!” Narod ih je razlikovao po odijelu. Istina je Istina i Laž su putovale u jedan grad. Narod koji ih je vidio govorio bi: “Gledajte, Istina i Laž putuju zajedno!” Narod ih je razlikovao po odijelu. Istina je Rating: 0

Priča o Istini i Laži

iskrenost

Istina i Laž su putovale u jedan grad. Narod koji ih je vidio govorio bi:
“Gledajte, Istina i Laž putuju zajedno!”

Narod ih je razlikovao po odijelu. Istina je nosila odjeću Istine, a Laž odjeću Laži. Prije nego što su stigle u grad u koji su nameravale ići, obje odlučiše da plivaju u jezeru izvan grada. Poslije plivanja, Laž je izašla prva iz jezera. Umjesto da obuče svoje odijelo, ona je uzela odijelo Istine i obukla ga. Ona je proračunala da će narod misliti da je ona Istina.

Tako je Laž krenula sama prema gradu. Kasnije je Istina izašla iz jezera i vidjela da nema njene odjeće. Shvatila je da je Laž zgrabila njenu odjeću i obukla se u nju tako da narod povjeruje da je ona Istina. Ali Istina nije htjela odjenuti odjeću Laži jer nije htjela da narod misli da je ona Laž. Zbog toga je Istina pošla gola prema gradu. Kada je ušla u grad, vidjela je sav gradski svijet kako sluša Laž obučenu u odjeću Istine. I Istina je pomislila:
“Narod vjerojatno misli da sam ja Laž” i pođe među narod da objasni stvar. Ali narod nije želio ni da je čuje. Naprotiv, narod je bježao od nje.

Ovaj svijet je takav, radije će prihvatiti Laž obučenu u odijelo istine nego golu Istinu…

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: