Otkriven i drugi nivo tunela bosanske piramide! Reviewed by admin on . VISOKO – Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog labirinta Ra VISOKO – Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog labirinta Ra Rating: 0

Otkriven i drugi nivo tunela bosanske piramide!

pira

VISOKO – Glavni istraživač i pronalazač bosanskih piramida doktor Semir Osmanagić otkrio je ulaz u drugi nivo tunela koji se nalazi ispod podzemnog labirinta Ravne u Visokom.

Da podsjetimo, u septembru 2015. godine otkriven je skup kompleksnih tunela 20 metara ispod postojećeg prvog nivoa koji je iskopan prije skoro 10 godina.

Drugi nivo tunela ili “Ravne 2″, kako ga je prozvao doktor Osmanagić, zapečaćeni su baš kao i Ravne tuneli. Materijal koji se koristio za popunjavanje tunela identičan je kao i onaj koji postoji u gornjim nivoima labirinta.

Energetska svojstva podzemnog labirinta identična su onima koji su zabilježeni na piramidama u Visokom što je dovelo istraživače da vjeruju da postoji jaka veza između njih, kako pokazuje ovo istraživanje.

Preko 1,7 kilometara labirinta je do sada sređeno i raščišćeno, ali kako bi se očistio cijeli kompleks bit će potrebno vrijeme, tvrde Osmanagić i njegov tim.

Prema izvještajima iz Visokog, otkriće drugog nivoa tunela dalo je Bosanskoj Piramidi drugu dimenziju. Istraživači vjeruju da su vertikalni tuneli izgrađeni u cilju povezivanja oba nivoa. S obzirom da stiže zima, tim planira da počne iskopavanje od proljeća 2016. godine.

 

 

 

Izvor

Leave a Comment

%d bloggers like this: