Ne, Moohanji ne postoji Reviewed by admin on . Sjedim za laptopom, tipkam, brišem pa ponovno pišem. Dobila sam nemogući zadatak: napisati u jedan ili dva reda tko je Mohanji za mene. Nakon brojnih pokušaja i Sjedim za laptopom, tipkam, brišem pa ponovno pišem. Dobila sam nemogući zadatak: napisati u jedan ili dva reda tko je Mohanji za mene. Nakon brojnih pokušaja i Rating: 0

Ne, Moohanji ne postoji

mohanji-

Sjedim za laptopom, tipkam, brišem pa ponovno pišem. Dobila sam nemogući zadatak: napisati u jedan ili dva reda tko je Mohanji za mene. Nakon brojnih pokušaja i pogrešaka, odlučila sam si skratiti muke tako što ću napisati listu svih karakternih crta koje vidim u njemu. Imenice koje će opisati njegovu suštinu. To je jednostavno. Jedna za drugom padaju mi napamet. Teku iz mene. Neustrašivost, Neuvjetovanost, Prihvaćanje, Mirnoća, Hrabrost, Istinoljubivost, Pravednost, Širokogrudnost, Fleksibilnost, Provokativnost, Ustrajnost, Kontradiktornost, Svrha, Blagost, Ljubaznost, Poniznost, Čistoća, Nevinost, Naivnost, Sveznanje, Oštrina, Suosjećajnost. Stajem i gledam u listu… i odjednom mi dolazi. Tipkam… NEPOSTOJANJE! Mohanji ne postoji. Vidim samo izraze. U svim bojama, nijansama i formama. Ništa doli puki izrazi. Mohanji ne postoji. Postoji samo energija koja prolazi kroz propusno, čisto ljudsko tijelo. Suptilna vibracija, toliko fina i čista da prodire kroz svu materiju i mijenja njezin sadržaj.

Gledam u ekran laptopa. Osjećam kao da su zavjese povučene i sad mogu vidjeti novi pogled, novi ekran, novu dimenziju. Sjedim mirno. Svi djelići slažu se na svoje mjesto. Prošla iskustva dobivaju smisao. Odjednom postajem svjesna. Osjećam energiju kako izlazi iz mog tijela, kroz moje dlanove. Postajem svjesna mlaza energije koji se odašilje iz mene u svijet. Postajem svjesna neprestanog Shaktipata koji struji kroz moje ruke bez da je bilo što ili bilo tko ispred mene.

Odmah kontaktiram Mohanjija i sva uzbuđena mu govorim „Ti ne postojiš. Ti zaista ne postojiš.“ On se smije. Previše uzbuđena, ponavljam se i govorim „Sad razumijem. Shvaćam. Postoje samo izrazi, samo energija koja prolazi kroz tebe. Mohanji uistinu ne postoji.“  On mi jednostavno odgovara „Da, u potpunosti si u pravu.“ Podižem ruke i govorim mu „Osjećam to, energiju u mojim rukama, koja zrači iz mene. Neprestano strujanje energije, prejako da bi se poreklo, previše postojano da bi se ignoriralo“. Povezujem svoja prošla iskustva. Sve ima smisla. Sad razumijem. Razumijem zašto u meditaciji osjećam ljubav koja se u valovima spušta na mene. Razumijem zašto nemam vizije, ne vidim boje, ne čujem zvukove, ne dobivam imena. Uviđam zbog čega samo osjećam. To je to. Isijava. Sjaji. Spušta se na nas, kroz nas, iz nas. On se i dalje smije i jednostavno mi odgovori „Ti si shvatila istinu. Samo nekolicina će ovo razumjeti. Bez obzira na to, ipak to zapiši. Jednog dana vidjet će se povezanost svega.“

Nepostojanje. Mnogo sam čitala o tome. I slušala sam naravno kako Mohanji o tome govori. Ali dok to nisam iskusila, to je za mene bilo samo intelektualno znanje. Sjećam se meditacije u kojoj sam osjetila najnježniju, najčistiju, najlakšu i beskrajnu, neograničenu energiju ljubavi ikad. Energija ljubavi izlazila je iz mene, kroz moj pupak, ruke i dlanove. Blagoslivljivala je svijet. Voljela je svijet. Nije bilo mjesta za ništa osim ljubavi. Nije bilo nijedne svrhe, osim davati. Ona nije mogla nestati, iscrpsti se, bila je neograničena. Izlazila je iz mog tijela, ali nije pripadala mome tijelu. Ja sam bila samo promatrač strujanja ove neopipljive, neiscrpne energije ljubavi.

Pitala sam se „Odakle to dolazi? Što je to ili tko je to? I kako to da isijava iz mog tijela? To nisam ja.“ Dok sam promatrala kako se to sve dešava, moj um je tražio riječi kako bi to opisao. Čista ljepota ove energije topila mi je srce. Bila sam u suzama. Jedine riječi koje su mi neprestano padale na pamet bile su „Mohanji, Marija, Isus“. Zbog ograničenosti jezika i riječi, ova su imena najbolje odražavala tu čistoću i neuvjetovanu ljubav kojoj sam svjedočila. Moj um je pokušavao naći riječ za to. Sada razumijem što je to što nazivamo Mohanji. To je izraz. Energija koja prolazi kroz propusno, čisto ljudsko tijelo. Vibracija, toliko suptilna, fina i čista da prodire kroz svu materiju i mijenja njezin sadržaj.

mohanjihrvatska.wordpress.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: