Medeni oblozi: Liječe kašalj tijekom jedne noći! Posebno pogodno za djecu Reviewed by admin on . . U osnovi ovog liječenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi  za liječenje bolesti respiratornog trakta. Med posjeduje visoku biološku ak . U osnovi ovog liječenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi  za liječenje bolesti respiratornog trakta. Med posjeduje visoku biološku ak Rating: 0

Medeni oblozi: Liječe kašalj tijekom jedne noći! Posebno pogodno za djecu

kašalj.

U osnovi ovog liječenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi  za liječenje bolesti respiratornog trakta.

Med posjeduje visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti sekret koji je  praćen jakim napadima kašlja.

Oblog na bazi meda je odlično sredstvo koji eliminira jak kašalj, doslovno za jednu večer. Preporučuje se kako za djecu,  tako i za odrasle.

Da biste pripremili medeni oblog bit će vam potrebno:

  • med,
  • brašno,
  • biljno ulje,
  • gaza,
  • salveta
  • i flaster.

Priprema:

Pomiješajte brašno s manjom količinom meda, tako da dobijete smjesu za oblog.

Medeni oblog

Smjesa se ne treba lijepiti za ruke. Možete dodati malo ulja i ponovo uvaljati oblog u brašno.

Medeni oblog

Stavite smjesu na salvetu, umotajte u gazu.

Medeni oblog

Pričvrstite je na grudi ili leđa, pomoću flastera. Poslije obucite djetetu pidžamu.

Medeni oblog

Obratite pažnju da oblog ne stavite na područje srca.

Ostavite oblog na djetetu 2-3 sata, najbolje je kada spava, odrasli ga mogu držati cijelu noć. Za odrasle, za pojačan efekt možete dodati malo slačice u prahu.

Za ovo vrijeme odvija se aktivno znojenje, moguće je da i posteljina postane mokra. Zato na plahtu stavite još neku zaštitu.

Takvi medeni oblozi imaju dobro antiflamantorno djelovanje i blagi efekt zagrevanja. Vidljivi pozitivni rezultati javit će se u početnom stadiju bolesti, koja prolazi bez komplikacija.

Tretman možete ponoviti nekoliko dana zaredom, ali, već nakon prvog puta,  primjećuje se znatno olakšanje.

Kada se koriste medeni oblozi

Kod kašlja, medeni oblozi  mogu se primjenjivati kod djece starije od 6 mjeseci. Dijete ne smije imati kožna oboljenja i povrede na koži.

Treba obratiti pažnju da dijete nema alergiju na pčelinje proizvode. Provjerit ćete tako što ćete staviti manju količinu meda na tijelo djeteta. Ako se pojavi crvenilo ili otok, znači da postoji alergijska reakcija, i u ovom slučaju, medeni oblozi su kontraindicirani. Također se ne preporučuju ako je temperatura djeteta viša od 37 stupnjeva.

uspesnazena.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: