Laži koje živimo (video) Reviewed by admin on .   Spencer Chatcart je napravio kratki dokumentarni film pod nazivom „Laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zašt   Spencer Chatcart je napravio kratki dokumentarni film pod nazivom „Laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zašt Rating: 0

Laži koje živimo (video)

 laži

Spencer Chatcart je napravio kratki dokumentarni film pod nazivom „Laži koje živimo“. U njemu on preispituje slobodu ljudi, školstvo, novac, kapitalizam, zaštitu prirode, klimatske promjene i naš utjecaj na njih.

“U ovom trenutku možete biti bilo gdje, da se bavite se bilo čim. Umjesto toga sjedite sami za računalom. Što nas to spriječava da radimo što želimo, da budemo gdje želimo biti? Svakog dana se budimo u istoj sobi i pratimo isti put, da bismo živjeli isto kao i prethodnog dana. Nekada je svaki dan bio nova avantura, a onda se sve promijenilo. Prije se činilo da vrijeme ne postoji – danas se čini da ga nema dovoljno. Znači li ovaj način života da smo odrasli, da smo slobodni? Jesmo li zaista slobodni?” počinje on priču u u svom kratkom filmu.

Ovaj video oduzet će vam samo osam minuta, a otvoritće vam oči. Podijelite ga s prijateljima…

hayat.ba

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: