Iscijelite Unutarnje dijete – tri jednostavna i učinkovita načina Reviewed by admin on . . Programiranje traje prvih šest godina našeg života. U psihološkom smislu ono će odrediti našu razinu samopouzdanja, definiranje ljubavi te općeniti odnos prem . Programiranje traje prvih šest godina našeg života. U psihološkom smislu ono će odrediti našu razinu samopouzdanja, definiranje ljubavi te općeniti odnos prem Rating: 0

Iscijelite Unutarnje dijete – tri jednostavna i učinkovita načina

dijete.

Programiranje traje prvih šest godina našeg života. U psihološkom smislu ono će odrediti našu razinu samopouzdanja, definiranje ljubavi te općeniti odnos prema životu.

Odnos s našim roditeljima i skrbnicima je prva najvažnija veza koju uspostavimo jer definira našu percepciju ljubavi.

 Dom može biti ispunjen s ogromnom ljubavi, ali i s nedostatkom iste. Čak se i u najsretnijim domaćinstvima rađaju djeca koja skrivaju osjećaje boli i odbacivanja.

Unutarnje dijete ostaje unutar vaše psihe i kad ste odrasla osoba, sa svim onim osjećajima boli i odbacivanja te programima odgoja.

Dok te unutrašnje rane ne zacijele, one će se nastaviti manifestirati prema van i tako stvarati raznorazne probleme. Često možete osjetiti da se neki scenariji života ponavljaju, primjerice pronalaženje partnera koji odražavaju vaš kućni odgoj, a nisu zdravi za vas.

Sve dok ne osvijestimo te unutrašnje rane i ne počnemo se baviti njima, one će nastaviti živjeti u „kutiji uma“, unutarnje dijete će i dalje čekati svoje zacijeljenje.

  1. Prihvaćanje prošlosti

Pokušaj izbjegavanja boli i gušenje sjećanja na bolne događaje je uobičajena praksa. Ali potisnuta sjećanja će se manifestirati negativno u drugim aspektima života. Prihvaćanjem boli i osviještavanjem iste, možemo izliječiti rane.

Možda se ne sjećamo pojedinosti iz našeg ranog djetinjstva, ali osjećaji se nikad ne zaboravljaju. Prvi korak prema izlječenju je prihvaćanje prošlosti.

„Prošlost ne može biti promijenjena ili obrisana, samo prihvaćena“

  1. Analiza odnosa s roditeljima

To ne označava upiranje prsta ili krivljenje roditelja. Naprotiv, to označava empatiju i oprost. Spoznajte da su i vaši roditelji povrijeđena djeca koja nisu potpuno ili uopće zacijelila. Vaše djetinjstvo može biti refleksija njihovog vlastitog djetinjstva. Možda su si obećali da će biti bolji roditelji od svojih roditelja, ali ako nisu zacijelili svoje unutrašnje dijete, krug se nastavlja – s koljena na koljeno.

Možda ne možemo promijeniti svoju prošlost, ali možemo promijeniti percpeciju iste.

  1. Uspostavite vezu

Meditacija je jedan od najučinkovitijh načina uspostavljanja veze sa vašim unutrašnjim djetetom – način osluškivanja njegovih potreba. Kreiranje mjesta u vašem umu za unutrašnje dijete, gdje će se ono osjećati sigurno, označava gradnju mosta vašeg „odraslog ja“ i „dijete ja“.

Kada je ova veza uspostavljena, možete se iznenaditi s onim što otkrijete – sa svime onime što je vaš um skrivao od vas kako bi vas zaštitio. Razne uspomene mogu izaći na površinu, za koje će biti teško povjerovati da su vaše vlastite. Pričajte sa svojim unutrašnjim djetetom i dajte mu do znanja da će se „odrasli ja“ pobrinuti za njega. Recite mu da je vrijeme da otpusti prošlost te da će od sada sve biti u redu.

autor: LJ Vanier

prijevod i prilagodba: Aramata

izvor: http://isoulscience.com/2015/08/3-ways-to-heal-your-inner-child/

radioliberum.orgLeave a Comment

%d bloggers like this: