Dokazano: Ova hrana čini vas sretnima! Reviewed by admin on . . Namirnice koje unosimo mogu imati veliki utjecaj na našu energiju. U mozgu se događaju složeni kemijski procesi koji na nedostatak neke supstance reaguju nera . Namirnice koje unosimo mogu imati veliki utjecaj na našu energiju. U mozgu se događaju složeni kemijski procesi koji na nedostatak neke supstance reaguju nera Rating: 0

Dokazano: Ova hrana čini vas sretnima!

ćoko.

Namirnice koje unosimo mogu imati veliki utjecaj na našu energiju. U mozgu se događaju složeni kemijski procesi koji na nedostatak neke supstance reaguju neraspoloženjem. Ovih osam namirnica poboljšavaju vaše raspoloženje i čine vas zdravim.

1. Crna čokolada

Svima je poznato da se osjećamo bolje kada posegnemo za čokoladom. Čokolada će poboljšati vašu energiju ali će vam i poboljšati protok krvi, fokus i jasnoću. Savjetuje se da vaš odabir bude crna čokolada. Iako je mliječna ukusnija, ona se uglavnom svede na mlijeko i šećer. Kvalitetna crna čokolada ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka.

Špargla

Foto:novosti.rs

2.Šparoga

Osnovna supstanca u našem mozgu koja čini da se osjećamo dobro nalazi se u šparogi. Mala preporuka je da ne miješate šparogu i čokoladu jer postoje velike šanse da postanete hiperaktivni .

dagnje

Foto:gastro.hr

3. Dagnje

One će vam definitivno popraviti dan. Pune su proteina, a nisu masne i kalorične. Posebna pogodnost dagnji je posjedovanje vitamina B12 koji hrani stanice mozga. Školjke su veoma bitne za iprehranu jer sadrže izuzetno zdrave elemente.

Čeri paradajz

Foto:story.rs

4.Cherry rajčica 

Rajčica je bogata antioksidansima koji sprečavaju određena moždana zapaljenja i depresiju, a također vrše detoksikaciju organizama. U ovoj vrsti male rajčice sadržano je više antioksidansa nego u standardnoj rajčici. Zanimljivo je da maslinovo ulje pomaže u procesu apsorpcije istog tako da ove dvije namirnice treba koristiti zajedno.

Blitva

Foto:novosti.rs

5. Blitva

Blitva je izuzetno bogata magnezijem i hranjivim tvarima, što znači da je ozbiljan regulator raspoloženja. Kao i kod soje i špinata, ova doza magnezija može osvježiti vaše osjećaje i pomoći vam u borbi protiv depresije.

 

 

jogurt

Foto: blic.rs

6. Grčki jogurt

Jogurt je koktel zdravlja, proteina, kalcija koji pomaže probavi. Ukoliko ne unosite dovoljno kalcija možete osjetiti razdražljivost, nervozu i depresiju. Ako se odlučite na grčki jogurt, dobit ćete veću porciju proteina. Obratite pažnju na skrivene kalorije, šećer i visokofruktuozni sirup kada je riječ o voćnim jogurtima, upozorava Daily Entertainment.

med

Foto:blic.rs

7. Med

Često ste čuli da šećer i rafinirani šećer nisu ni malo dobri za vas, naročito u količinama u kojim ih unosimo. Med zaista može ponuditi mnogo više nego šećer. On smanjuje upale i depresiju. Med je sama srž energije.

jaja-dorucak

Foto:kurir.rs

8. Jaja

Od nedavno se sve više govori o dobrom kolesterolu koji se nalazi u jajima. Ona sadrže mnogo korisnih supstanci kao što su vitamin D, jod, omega3 masne kiseline, cink i još mnogo toga što će vam popraviti dan.

(b92.net)

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: