Zašto je teško voljeti sebe? Reviewed by admin on . Ljubav je jako apstraktna sila. Ona nema namjeru sužavati svoj sjaj u nikakve forme, ne želi imena niti pojašnjenja, a ipak, jedini način da je shvatimo je prek Ljubav je jako apstraktna sila. Ona nema namjeru sužavati svoj sjaj u nikakve forme, ne želi imena niti pojašnjenja, a ipak, jedini način da je shvatimo je prek Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Zašto je teško voljeti sebe?

Zašto je teško voljeti sebe?

Rainy Day Love

Ljubav je jako apstraktna sila. Ona nema namjeru sužavati svoj sjaj u nikakve forme, ne želi imena niti pojašnjenja, a ipak, jedini način da je shvatimo je preko sjećanja o Sebi, u prebiranju po kutovima svijesti gdje Ljubav smo odgurivali kroz vječnost.

Vrlo je teško voljeti sebe, jer je to zbunjujuće, nemamo pojma što sebe jest. Mislimo da je to ono što vidimo u ogledalu i kako se predstavljamo u svijetu, da je to ono kako nas oni percipiraju. Puno je lakše voljeti druge jer u toj ljubavi prema formi tražimo istinskog Sebe, onaj Božanski dio u nama.

Voljeti sebe znači odustati od svega što ti sebe predstavlja i predati se toj bezličnosti. To znači neprestano osvještavati da je Ljubav stalno tu, u pozadini, bdije u tvom Srcu, prihvaćanje tvoje vreba. Jednom kad um utihne, ona preuzima, sve opkoli, jer otpora prema životu više nema.

  • Nenad Ljubić

Leave a Comment