10 genijalnih Montesori aktivnosti koje možete raditi kod kuće s djecom Reviewed by admin on . Montesori princip odgajanja djece počiva na tome da se djeca ohrabruju da razmišljaju svojom glavom. Roditelji i odgajatelji bi zbog toga trebali djeci da pribl Montesori princip odgajanja djece počiva na tome da se djeca ohrabruju da razmišljaju svojom glavom. Roditelji i odgajatelji bi zbog toga trebali djeci da pribl Rating: 0

10 genijalnih Montesori aktivnosti koje možete raditi kod kuće s djecom

monMontesori princip odgajanja djece počiva na tome da se djeca ohrabruju da razmišljaju svojom glavom. Roditelji i odgajatelji bi zbog toga trebali djeci da približiti svijet kroz igru. Na taj način učenje više liči na igranje, a djeca nauče mnoge stvari a da nisu ni svjesna procesa učenja.

Evo nekih aktivnosti koje su osmišljene kako bi se deci pomoglo da istraže, izmjere i opaze svijet oko sebe.

1. Brojanje predmeta i njihovo povezivanje s brojevima

mathematics-counting

Ovo je divan način da mališane uvedete u svijet matematike. Koristite predmete koji su djetetu poznati.

2. Minijaturno tkanje

weaving

Minijaturno tkanje je aktivnost koja će potaknuti kreativnost i maštu djece predškolske dobi.

3. Poslužavnici za promatranje

observation

S djetetom odaberite predmete koje ćete proučavati, stavite ih na poslužavnik. Aktivnost proučavanja svakodnevnih predmeta kao što su voće, porvrće i slično učinit ćete zanimljivijim ako djetetu date lupu.

4. Riječi na štipaljkama

frwg

Ova aktivnost pomaže djeci da prepoznaju slova u ranoj dobi. Lako ih je napraviti, a predstavljaju fantastičan način da djeca u svojoj glavi povežu slova i riječi.

5. Zmija gumbetarka

button

Fantastična aktivnost za razvoj fine motorike. Dijete ima zadatak da provlači gumb (glavu ove zmije) prišiveno za traku kroz rupice na kvadratima napravljenim od tkanine.

6. Zdjele pune okusa

image20

Ova aktivnost uči djecu o četiri različita okusa. Neka dijete zatvori oči ili mu stavite povez preko njih. Žlicom dajte djetetu hranu iz jedne od četiri zdjele koje sadrže slatku, slanu, kiselu i gorku hranu.

7. Kartice sa štipaljkama

clip

Ove karte za učenje brojeva su odličan način da djecu naučite brojeve. Dijete jednostavno stavi štipaljku na točan broj.

8. Minijaturno drvo

diy-nature-tree-table

Ova mala šuma koju dijete može napraviti samo ili uz vašu pomoć probudit će djetetovu maštu i poslužiti kao sjajna prilika da dijete nauči nešto o prirodi. Ponudite mu da scenu dopuni svojim igračkama ili, još bolje, predmetima koje će samo pronaći tijekom šetnje u šumi.

9. Misteriozna vrećica

6a0147e1d4f40f970b01a3fd317c07970b

Stavite u jednu vrećicu 4 ili 5 djetetu poznatih predmeta. Dajte djetetu da pipajući vrećicu pogodi koji predmeti su u njoj. Dijete na ovaj način razvija čulo dodira.

10. Pecanje ping-pong loptica

Otis-scooping-up-ball

Stavite  5 ping-pong loptica u zdjelu s vodom, dajte djetetu žlicu ili neki sličan predmet i vidjet ćete kako će se lijepo zabaviti, a za to vrijeme će vježbati koordinaciju ruke i očiju.

 

Izvor: lifehack.org

family.rs

Leave a Comment

%d bloggers like this: