Velika moć male Staklenke Sreće Reviewed by admin on . . Sigurno svaki dan imamo nešto što nas je možda čak i nesvjesno učinilo baš sretnima • Možda je to bio osmijeh umorne žene kojoj smo ustupili mjesto u tramvaju . Sigurno svaki dan imamo nešto što nas je možda čak i nesvjesno učinilo baš sretnima • Možda je to bio osmijeh umorne žene kojoj smo ustupili mjesto u tramvaju Rating: 0

Velika moć male Staklenke Sreće

staklenka.

Sigurno svaki dan imamo nešto što nas je možda čak i nesvjesno učinilo baš sretnima • Možda je to bio osmijeh umorne žene kojoj smo ustupili mjesto u tramvaju ili veliki zagrljaj sina kojeg ste ranije pokupili iz vrtića

JESTE LI ikada čuli za pojam Staklenka sreće? Jeste? Super. Niste? Brzo ćete shvatiti njenu veliku, jednostavnu moć. To je najobičnija posudica, čaša, stara teglica, bilo što u što svaki dan možete ubaciti jedan mali papirić s ispisanim trenutkom (i datumom) koji vas je toga dana najviše razveselio.

Princip je jasan – svaki dan, ili kada se sjetite – zapamtite to je vaša staklenka koja nema nikakvih strogih pravila rukovanja i ponašanja, zabilježite svoju sreću.

To ne trebaju biti neki prijelomni trenuci – niti svaki dan dobivamo novi, bolji posao, niti svaki dan rađamo dijete, a sigurno ne dobivamo svaki dan ni plaću ni zgoditak na lotu. Ali zato sigurno svaki dan imamo nešto što nas je možda čak i nesvjesno učinilo baš sretnima.

Možda je to bio osmijeh umorne žene kojoj smo ustupili mjesto u tramvaju?

Možda je to bio poseban zagrljaj vašeg djeteta kada ste došli po njega u vrtić?

Možda je to bilo konačno Hvala od vašeg šefa?

Možda ste dobili novog klijenta, ali vas je ipak više razveselila slika dva vesela psića koju ste krajičkom oka zabilježili na putu do trgovine?

Ili je kćer dobila peticu?

Muž je nenadano oprao suđe?

Sin pospremio igračke?

Prijateljica rekla da joj nedostajete?

Shvaćate li koliko je svaki naš dan satkan od toliko mnogo malih sretnih trenutaka? Hoćete li za 18 dana pamtiti da je baš danas vaša mama pohvalila vaš rad? Sigurno nećete, no onog trenutka kada posegnete u svoju Staklenku sreće i pročitate upravo tu informaciju sigurno će vam se vratiti dobar dio tog odavno proživljenog trenutka.

Koliko koristi od jedne stare staklenke

Jeste li naslutili već da ova obična stara staklenka ima divnu višesmjernu korist. U njoj čuvamo svoje sretne trenutke da bi ih u danom trenutku, kada nas svlada tuga – prosuli na stol i odabrali nekoliko svijetlih momenata. Tugu će tada zasigurno barem odagnati sve te lijepe uspomene koje nisu zapravo samo uspomene, one su djelić sreće našeg života. Života koji i nije ništa više nego skup svih tih malih trenutaka. Vaših trenutaka.

Za trenutke sreće ostalih članova vaše obitelji potrebno je samo odvojiti po još jednu staklenku ili jednostavno napravite veliku obiteljsku i čekajte da se malo pomalo puni. Znajte da ćete djeci time još čvršće usaditi vjeru da sreća doista ne ovisi ni o velikim događanjima ni o materijalnim sredstvima već  najčešće u najmanjim stvarima. Zato prije nego pomislite “Danas mi se baš ništa sretno nije dogodilo”, zavirite načas u sebe i sigurno će iznjedriti neki trenutak koji vam je bar na tren izmamio osmijeh na lice.

index.hr

Foto: fotobeba

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: