Umjesto novaca, možda broje zvijezde Reviewed by admin on . . Samo u vidljivom svemiru postoji više od sto milijardi galaksija. Gotovo je nemoguće da se negdje, u tom beskrajnom prostranstvu, s beskrajnim mogućnostima, n . Samo u vidljivom svemiru postoji više od sto milijardi galaksija. Gotovo je nemoguće da se negdje, u tom beskrajnom prostranstvu, s beskrajnim mogućnostima, n Rating: 0

Umjesto novaca, možda broje zvijezde

svemir.

Samo u vidljivom svemiru postoji više od sto milijardi galaksija.
Gotovo je nemoguće da se negdje, u tom beskrajnom prostranstvu, s beskrajnim mogućnostima, ne nalazi još neki mali planet koji buja životom.

Tko zna?
Možda negdje postoji divan planet na kojem žive stvorenja dovoljno inteligentna da umjesto novca, broje zvijezde.
Umjesto bodljikave žice, sade stabla i grmove sa sočnim plodovima i ljekovite biljke s mirisnim cvjetovima.
Umjesto da postavljaju granice koje ih po nečemu razdvajaju, oni postavljaju mostove i zračne puteve koji ih spajaju.
Umjesto da jedinom Stvoritelju daju mnoga imena, obličja i interpretacije, oni ga ljube kao jednog, jedinog i svima zajedničkog, bez potrebe da ga stavljaju u okvire jer su svjesni da je On nedokučiv, svemoguć i nepojmljiv, veći od bilo čega postojećeg pa i od svakog stvora, koliko god moćan bio.

Ako negdje postoji takav planet, a skoro je nemoguće da ne postoji u beskonačnim mogućnostima beskonačnog svemira, nadam se da nikad neće stupiti u kontakt s našom malom, prekrasnom plavom planetom.
Nadam se da ih neće prevariti ta varljiva ljepota, prekrasnih boja, prekrivena oceanima koji se ljeskaju svojim plavetnilom.
Jer, ako se prevare i misle da su Zemljina stvorenja preslika pitomosti njihovog planeta, kakav se čini gledan iz daljine, bit će osuđeni na propast.
Uskoro više ne bi bili dobrodošli gosti. Bili bi dobrodošle mogućnosti.

Jer, gotovo sigurno njihov planet ima naftu. Zbog nje se na ovoj našoj predivnoj planeti, ubija.
Gotovo sigurno bi njihova interpretacija Stvoritelja svemira bila obezvrijeđena, jer se na ovoj planeti, zbog interpretacije nedokučivog Stvoritelja, ubija.
Gotovo sigurno bi umrli od gladi, jer se na ovoj planeti život mora plaćati šarenim papirićima. Tko ih nema, osuđen je na smrt.
U koju god zemlju sletjeli, ubrzo bi shvatili da Zemljani ni između sebe ne vole različitosti bilo kakve vrste, pa sigurno ne bi prihvatili ni međugalaktičku različitost. Zbog različitosti u boji kože, izgleda i kulture, na ovoj se planeti, ubija.
Ako se razbole zbog onečišćenja atmosfere ili dobiju neku zloćudnu bolest zbog tisuća testiranja nuklearnih bombi, zbog nuklearnih reaktora, prljave, teške industrije i bezobzirne sječe prašuma, koje su pluća planete, kako bi se dobilo dodatnog prostora za širenje u uzaludnom pokušaju zadovoljenja nezasitnih potreba, ubrzo bi shvatili da ih nitko neće liječiti jer nemaju čime platiti, osim ako ne ponude resurse svoje planete u zamjenu za svoj život.

Iskreno se nadam da nikad neće poželjeti uspostaviti kontakt s nama.
Neka u beskonačnosti svemira postoji barem jedna planeta koja je zahvalna na daru Života.

– Vesna Ferluga-Antić

fine nijanse/ facebook.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: