Sve što zamislite je moguće i moć je u vama Reviewed by admin on . . Poznati glumac Siniša Ubović otkriva kako raditi na sebi, koliko nam afirmacije mogu pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i kako se život mijenja kada prihvati . Poznati glumac Siniša Ubović otkriva kako raditi na sebi, koliko nam afirmacije mogu pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i kako se život mijenja kada prihvati Rating: 0

Sve što zamislite je moguće i moć je u vama

Sinisa-Ubovic-2-013-1024x682.

Poznati glumac Siniša Ubović otkriva kako raditi na sebi, koliko nam afirmacije mogu pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i kako se život mijenja kada prihvatimo odgovornosti za svoje postupke

“Postati inspiriran znači skrenuti s nekog utabanog puta, izvan trase. Neočekivani rezultati, zahtijevaju neočekivana sredstva“, rekao je Charles F. Haanel, a ovim njegovim riječima Siniša Ubović počinje jedno od poglavlja svoje prve knjige “Put promjene”.

Siniša je prvi licencirani trener programa “Heal Your Life” na našim područjima. Ovaj program se temelji se na učenjima i metodologiji Louise Hay, jedne od vodećih svjetskih osoba kada je u pitanju osobnini razvoj i napredak.

Sve što zamislite je moguće i moć je u vama“, počinje razgovor za naš portal Ubović.

Sve u životu je pitanje naše individualne odluke. Trebamo shvatiti da mi jesmo jedine osobe koje mogu kreirati naš život. I kada drugome prepustimo da umjesto nas učini nešto, ili kada nam je glupo da mi učinimo nešto, ili čekamo da netko drugi donese odluku jer mi nismo spremni, opet smo mi to učinili i mi smo odgovorni. Opet smo mi to iskreirali sami sebi. I to je jedna vrlo zanimljiva životna ljuljačka – kaže ovaj poznati glumac.

Objašnjavajući da u životu možemo postići aposlutno sve, samo ukoliko u to vjerujemo i ukoliko na tome radimo, Ubović ističe da je prvi korak na tom putu prihvaćanje odgovornosti za svaku svoju odluku. Neophodno je da prestanemo kriviti druge za ono što se događa u našem životu i da postanemo svjesni da smo sve što nam se događa sami sebi na svjesnom ili nesvjesnom nivou iskreirali. I dobro i loše. I da se sve da promijeniti, ukoliko dozvolimo sebi da se promijenimo.

Jasno je da postoji kulturni obrazac koji naša ponašanje stavlja u jednu određenu šablonu. Međutim, važno je da se sjetimo jedne istine – čim je obrazac, čim je šablona, ona se može promijeniti. Često ne krećemo od sebe, nego čekamo da se svijet promijeni, da se stvari na globalnom nivou promijene… Međutim, tek kad promijenimo svoju percepcju, kada počnemo vidjeti pozitivne stvari oko sebe, tada se stvari počinju mijenjati. Dokle god čekamo da se nešto promijeni, trpećemo život! Ako želim da se stvari u mom životu promijene jedina osoba od koje treba da krenem sam ja sam!- objašnjava Siniša.

Među prvim odlukama koje moramo donijeti, objašnjava Siniša, jest što to želimo raditi i čime se želimo baviti? Što želimo da bude drugačije?

“Kad pitate ljude šta žele, oni Vam najčešće kažu – Ne želim više raditi to i to… Neću više slušati tog i tog.. Neću više to raditi… To je dobro polazište, da znate šta nećete, ali dajte da vidimo što je to što želite i da se usmjerimo na to”, objašnjava naš sugovornik i dodaje:

” Najvažnije je prihvaćanje sebe. Dokle god istinski ne zavolimo i ne prihvatimo sebe teško da ćemo zavoljeti i prihvatuti druge ljude… to je jedna od najvećih lekcija. Upravo sve nedaće u životu proizilaze iz toga što ne volimo dovoljno sebe. Važno je da vi svakog dana naučite nešto novo o sebi. Svakog jutra kad ustanemo kažimo sebi u ogledaliu – drago mi je što ću s tobom provesti ovaj dan… jednostavno trebamo postati svjesni da smo sami sebi najveća podrška… “

Na putu promjene afirmacije su te koje nam mogu puno pomoći. Među brojnim afirmacijama, Siniša za početak rada na sebi, našim čitaocima preporučuje tri: “Volim i prihvaćam sebe baš onakvog kakav sam”, “Ja sada prihvaćam odgovornost za sebe i svoj život” i “Život je radost i ja biram uživati u njemu”.

Svjestan tempa kojim se danas živi, Siniša objašnjava da je potrebno makar i deset minuta tijekom dana ili možda prije spavanja odvojiti kako bismo se barem malo umirili. S druge strane, da bismo se istinski promijenili najvažnije je da smo spremni, da se imamo volje promijeniti. A kad u sebi ojačamo tu spremnost i volju, od tog trenutka počinjemo primjećivati “one male ili velike znakove pored puta koji nas vode putem naše istine i putem naše osobne sreće. Važno je da smo istrajni, da shvatimo da za sve treba vremena i da ne odustajemo odmah ako poslije tri dana ne vidimo rezultate. Imajmo povjerenja u život i budimo strpljivi sa sobom dok učimo i otkrivamo novo.”

Možda je ovo pravo vrijeme da krenete “putem promjene”. Naš sugovornik Vas upućuje na jednu vježbu: Napišite barem tri stvari koje biste željeli realizirati. U mislima vidite sebe kako već imate to što priželjkujete. Razmislite, koji bi bio vaš prvi korak na putu postizanja tog cilja. Načinite taj prvi korak i imajte povjerenja u sebe i u život!

telegraf.rs

Siniša Ubović: Radionica u Zagrebu, 21.-22.11.2015.g.

Leave a Comment

%d bloggers like this: