Recepti za sretan život koje morate pročitati! Reviewed by admin on . . Slušaj me sada dobro, odmah na početku da ti kažem – nemoj putovati, to nikako, što imaš i vidjeti? Prvo uštedjet ćeš novac, a znaš da bez novca nema sreće, d . Slušaj me sada dobro, odmah na početku da ti kažem – nemoj putovati, to nikako, što imaš i vidjeti? Prvo uštedjet ćeš novac, a znaš da bez novca nema sreće, d Rating: 0

Recepti za sretan život koje morate pročitati!

novac.

Slušaj me sada dobro, odmah na početku da ti kažem – nemoj putovati, to nikako, što imaš i vidjeti? Prvo uštedjet ćeš novac, a znaš da bez novca nema sreće, drugo možeš se izgubiti, zalutati, kako poslije nazad u svoje selo?

Nemoj ni čitati, to nikako, ta bijeda ti u životu ne treba, zbunit će te silne te knjige! Možda ti se učini da si glup i da ne znaš ništa, a ta bolest se najteže liječi. I zato pamet u glavu i što dalje od knjiga…

Nemoj nikoga slušati, posebno ne pametnije od sebe. Što oni znaju? Napravi sebi neki biznis, zaposli, mislim upregni, neke ljude, i redaj pare na gomilu. Kako gomila bude rasla ima da raste i tvoja sreća, vidjet ćeš.

Što više budi s glupljima od sebe. Okruži se budalama i idiotima, i to korisnim, onima koji će biti uvijek tu za tebe, pod uvjetom da ti nikada ne traže ništa za uzvrat. Zapamti, to su pravi prijatelji.

Govori glasno, urlaj, ne dozvoli nikome da nešto tvoje dovede u pitanje. Gledaj da budeš što jači. Tjelesno mislim. Tu je ključ tvoje sreće.

Čuvaj se žena, naročito onih koje se puno sređuju, lickaju, i koje spominju neka svoja prava, te su ti najgore. Odmah da ti kažem – nije to za tebe, ta bijeda ti u kuću ne treba. Tebi treba neka poštena, smjerna, koja će te pratiti u stopu, diviti ti se, prepoznati tvoju veličinu, a ne neka da ti kuka za svaku sitnicu.

Dobra žena ti je pola sreće, još ako ne troši, ne priča i ne traži ništa, onda je cijela sreća.

Ne idi nigdje, nikada, osim u kafanu preko puta kuće u kojoj stanuješ. Ženu varaj redovno, to je zdravo, samo nemoj slučajno dozvoliti da tvoju netko pipne. Istog momenta ti ode ponos, mislim ugled, dođavola.

Okruži se svojim ljudima, nepoznatih se čuvaj. Budi samo s probranim društvom iz kraja, i upijaj sve što pričaju. Znaj što se događa, ‘ko je koga, kako i zašto, ništa ne prepuštaj slučaju. Stanje u državi i svijetu te ne treba zanimati, ionako nemaš nikakve koristi od toga.

Pse ako imaš obavezno na lanac. Mačke također. Sve oko sebe stavi na lanac, drži ih čvrsto na oku, i bit ćeš miran.

Mrzi pedere, feminiskinje, liberale, komuniste, Albance, mrzi sve od reda, i one koje ne razumiješ, njih posebno mrzi. Čim ih ne razumiješ znači da im nešto fali. Sve su to načini da te prihvati susjedstvo. A ako te oni prihvate ti si car ovozemaljski, mislim lokalni.

Nemoj škole završavati, to zamara glavu a može i puno koštati. Ako baš moraš završavaj one koje će ti donijeti novac, a one gdje se puno pametuje zaobiđi. Nema tu puno sreće…

Nauči muljati (muljanje domaća riječ za snalaženje), ali diskretno, polako, prouči sve tajne kanale, i pravi se lud, da nisi u tijeku, a budi na oprezu. Nikada ne znaš ‘ko ti što sprema.

Moral, na to zaboravi. Ako se upetljaš u to, gotov si. To je gadna boljka, ako se njome inficiraš koštat će te bar 20 godina života.

Poštenje također, to je još gora zaraza. Ako ti to postane briga i obaveza, gotov si! Ta muka ti u životu ne treba…

Isto i s patriotizmom. Budi veliki na riječima, najveći, busaj se u grudi, budi primjer drugima, Kosovo, Srpstvo, i te priče, to ti je također jedna od ulaznica za narod. Naravno, u praksi, ruke na leđa i svirkaj, kako ti, tako i drugi.

Vjeruj u boga, obavezno. Bez boga ni u crkvu ne idi. Bog je svetinja, i nauči da ga spomeneš u svakoj prilici. Vidjet ćeš što ne možeš ti – bog će ti riješiti. Tako da kada god budeš napadnut, kada god te uhvate u nekoj laži ili prevari, samo uzmi boga u usta, i svi će ti vjerovati.

Ako već moraš imati obitelj, djecu, sinove, gledaj da budu kao ti. Delije. Domaćini. Usreći ih čim se rode, i sve im na vrijeme zabrani, daj im samo pare. Ne muči ih nikakvim sportovima, umjetnostima, naukama, to su sve gluposti. Daj im novac u ruke i riješio si im sve brige. Snaći će se oni bolje od tebe, vjeruj mi.

I druži se što više s kravama, svinjama, bikovima, ovcama, pored životinja se čovjek uvijek osjeti pametno.

Zezni i mature, velike, male? Rođenja, krštenja, rođendane. O kazalištima i da ti ne pričam. Nemoj samo slave, svadbe i parastose propuštati, naročito nemoj one gdje se dobro jede. Snaga na usta ulazi – ne zaboravi.

Ne vjeruj političarima, osim ako nisi i sam političar. Ako jesi sve obećavaj, a ništa ne davaj. To je princip, razultati zagarantirani.

Ako se slučajno razboliš, mislim bolest zakuca na vrata, odmah doktoru novac u ruke, bez diskusije. Koliko god da neće ima da hoće. Vidjet ćeš. Što mu više daš bolje će te liječiti. Novcem sve možeš riješiti. Imaš pare – imaš sreću, zlatno pravilo uspjeha.

Ovo su ti samo neki od uvjeta sreće, dao sam ti ih u najkraćim crtama, provjereni u praksi milijun puta. Nemoj se slučajno ogriješiti o neko od njih – gotov si. Samo primjeni ovaj sistem, i doživjet ćeš mirnu i spokojnu starost, a i smrt.

Što, plašiš se smrti?

Nema razloga, ako uspiješ izbjeći život primjenjujući ove recepte, izbjeći ćeš i smrt.

Tako ćeš fino i spokojno umrijeti da će to, u stvari, biti najveća moguća nagrada za ljude oko tebe. Usrećit ćeš ih svojim odlaskom samo tako. Radovat će ti se na rastanku kao nikada, i nikome, u životu.

Kažem ti – prvo sreća za tebe u životu, najveća moguća, nakon toga sreća tvojima nakon tvog odlaska, najveća moguća.

Gdje ćeš ljepši život. Gdje ćeš ljepšu smrt.

Svi sretni i zadovoljni, još će ih i novac čekati na sigurnom. Mislim sreća.

 

– Stefan Simić

Leave a Comment

%d bloggers like this: