Genijalan recept: Napravite svoj ruž za usne Reviewed by admin on . . Mnoge žene, posebno one koje su ekološki osviještene, katkad se nađu na velikim mukama kad je u pitanju izbor šminke. Osim što neka sredstva za uljepšavanje o . Mnoge žene, posebno one koje su ekološki osviještene, katkad se nađu na velikim mukama kad je u pitanju izbor šminke. Osim što neka sredstva za uljepšavanje o Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Preparati i proizvodi » Genijalan recept: Napravite svoj ruž za usne

Genijalan recept: Napravite svoj ruž za usne

lip.

Mnoge žene, posebno one koje su ekološki osviještene, katkad se nađu na velikim mukama kad je u pitanju izbor šminke. Osim što neka sredstva za uljepšavanje odbijaju previsokim cijenama, tu su i zbunjujući popisi sastojaka, nerijetko i štetnih, koji se nalaze u njima.

Vlastoručna izrada je ujedno prava stvar za sve one koji se vole nazivati ekološki osviještenima. Ako kupujete šminku od prirodnih sastojaka koji su uzgojeni organski, opet na kraju morate riješiti pitanje ambalaže koja završava u smeću i razgrađuje se stotinama godina. Međutim, ako sami pravite šminku, uvijek je možete staviti u istu bočicu i tako smanjiti otpad!

Donosimo recept za izradu ruža od cikle!

Što je potrebno za pravljenje slatkog ruža za usne:

cikla
maslinovo ulje
šećer u prahu
bočica

Postupak

1. Ciklu zagrijavaj na laganoj vatri bez dodavanja vode. Možeš je staviti i u mikrovalnu na 40 sekundi na najjaču temperaturu. Bitno je da pusti sok.

2. U bočicu stavi sok i nekoliko kapi maslinovog ulja te sve dobro promiješaj.

3. Potom u tu mješavinu stavi šećer u prahu, toliko da dobiješ željenu gustoću. Najbolje je stavljati pomalo i svaki put promiješati.

4. Vlastiti ruž, baš poput pravog, možeš nanositi četkicom, aplikatorom ili prstom.

5. Mješavina se može koristiti i kao rumenilo koje je najbolje nanijeti spužvicom, i to u vrlo tankom sloju.

Slično se može napraviti i od nara i jagoda, no treba znati da boja tog ruža neće biti intenzivna.

Priroda oko nas nudi nam mnogo toga, samo treba upotrijebiti malo mašte i volje kako bismo došli do onoga što želimo!

evolucija.net

Leave a Comment