Tri načina na koja možemo pobijediti problem Reviewed by admin on . Kada dođemo na izložbu imamo slike koje nam se ne sviđaju, ali ipak izložba je cjelovita. Tako je i u životu. Ako smo ravnodušni, stvari nam ne dolaze u život, Kada dođemo na izložbu imamo slike koje nam se ne sviđaju, ali ipak izložba je cjelovita. Tako je i u životu. Ako smo ravnodušni, stvari nam ne dolaze u život, Rating: 0

Tri načina na koja možemo pobijediti problem

Silhouette of a beatiful female meditating on a rock by the sea

Kada dođemo na izložbu imamo slike koje nam se ne sviđaju, ali ipak izložba je cjelovita. Tako je i u životu. Ako smo ravnodušni, stvari nam ne dolaze u život, ali ako nam nešto smeta, iza ugla nastaje problem. Kako pobijediti problem?

   Postoje tri načina. Jedan je samo da ga ignoriramo bez davanja emocija, tj. vježbanje ravnodušnosti. Kada vidimo problem najvažnije je emocionalno se distancirati. Ovaj pristup zastupaju i neki filozofi koji smatraju da se borba protiv sustava može dobiti njegovim potpunim ignoriranjem.

   Drugi način je da se zahvalimo problemu što je došao u naš život i promatramo ga kao iscjeljujući element koji je ovdje da nam pomogne. Treći je da kroz meditaciju promatramo afekt problema i pustimo ga da prođe kroz nas, odnosno da ga promatramo kao let ptice koji se pojavio u našem umu i koji će nestati kad afekt oslabi. Za takvo promatranje potrebne su dvije stvari: vježba meditacije i životna filozofija. Ako promatrate probleme kao vanjske događaje koji vam štete i da ništa nemate s njima, onda je to pogrešan uvid.  Ispravan je uvid da je problem došao  zbog ignoriranja infantilnog ponašanja, neprihvaćanja odgovornosti i negiranja nesvjesnih programa. Problem je destruktivnost i on funkcionira na način da vas uvuče u svoj labirint. Recimo, pogledate vijesti jedan dan, drugi dan i kada sve stavite na papir vidjet ćete da se ekonomski ova zemlja kao niti druge ne može izvući iz ove situacije. Eto, to je problem ili labirint u koji možete ući ili možete umjesto nerviranja trošiti vrijeme na ono što možete ispraviti u vašem životu. U umu imamo destruktivni dio, ali i onaj pozitivni. Ako se prepustite destrkutivnom, počet ćete razmišljati i uskoro ćete doći do teorija urote, ali malo kada ćemo postaviti pitanje da li raspolažemo sa svim informacijama ili ne kada donosimo zaključke. Dakle, ući ćete u situaciju u kojoj ćete opravdavati ljude koji vjeruju u ovaj sustav koji ga hrane i kojima niti pet posto nije stalo do filozofije, psihologije, meditacije i drugih tehnika koji jedino mogu pokazati pravi put.

   Kada sagledamo drugi problem tj. odnose s partnerom, opet ćete pogledavati prema drugima i reći kako su odnosi loši, ljudi se rastaju, ali nemamo rješenje. No, ako promotrite odnose iz blizine, vidjet ćete okrutnu dominaciju između parova, a kada u tome ne uspiju, slijede ucjene i svađe, a kod nekih i razvodi pa se sukobi nastavljaju dalje, odnosno djeca postaju poprište njihove borbe. Ako se kojim slučajem identificirate s programom sukoba koji vladaju odnosima, ući ćete u labirint svoje destruktivnosti i samosažaljevanje će biti  jedina opcija. Dakle, počnite promatrati problem. Prvo ćete osjećati strah, zbunjenost, ali nakon određenog vremena vidjet ćete da postoji rješenje iako ono može biti i nelogično. Kada problem promatrate kao dio energije koji ste sami proizveli nekom dubljom emocijom, vidjet ćete nešto drugo. Bez da ulazimo u problem analitički i samo ga promatramo. Neka vam to bude svakodnevna vježba, kao da gledate neku predstavu, promatrajte sebe. Uspjeh ovdje ovisi samo o tome koliko vježbamo i koliko želimo promatrati nesvjesnu mrežu koju kreiramo mislima. Smisao je hraniti svoje ideje i svoje središte.

 

vedski-jyotish.net

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: