Roger Castillo: Vikend Samospoznaje Reviewed by admin on . . SATSANG S ROGEROM CASTILLOM- Vikend Samospoznaje, 11.9-13.9. Split Ovaj vikend predstavlja mogućnost da iskoračimo izvan svakodnevne rutine te da uronimo i up . SATSANG S ROGEROM CASTILLOM- Vikend Samospoznaje, 11.9-13.9. Split Ovaj vikend predstavlja mogućnost da iskoračimo izvan svakodnevne rutine te da uronimo i up Rating: 0

Roger Castillo: Vikend Samospoznaje

roger.

SATSANG S ROGEROM CASTILLOM- Vikend Samospoznaje, 11.9-13.9. Split

Ovaj vikend predstavlja mogućnost da iskoračimo izvan svakodnevne rutine te da uronimo i upijemo spoznaje i mudrost koju Roger dijeli u obliku ovih mističnih učenja.

Za vrijeme predavanja, Roger ukazuje na prirodu života i Sebstva kroz skup koncepata, objašnjenja i uputa koji opisuju radikalno drukčiju sliku od toga što obično mislimo o tome tko smo mi i što je život.
Naša pogrešna ukorijenjena vjerovanja formiraju lažni osjećaj Sebstva koji tako učinkovito prekriva našu pravu prirodu i stvara osjećaj neugodnosti sa samim sobom, životom i ljudima oko nas.

Roger govori iz vlastitog iskustva, kroz tradiciju Gyana Yoge (put mudrosti) i to iskustvo se sada manifestira u obliku duhovnog predavanja.

Moguće teme na Satsangu:

– Život je nedokučiva kreacija Izvora koja je dizajnirana da se razvija upravo tako kako se razvija
– Duboko u našem srcu, što je to za čim stvarno žudimo?
– Iznad ideja o tome što bi trebalo ili što ne bi trebalo biti, iznad koncepata leži istina o našem Biću- Ja Jesam.
– Prosvijetljenje je kraj patnje u svakodnevnom životu… duboka i neprekidna povezanost sa Izvorom.

Moguće teme Vođenih Meditacija:

– Svaki trenutak izranja iz onoga što jesmo, napravljen je od onoga što jesmo, te je prepoznat od onoga što jesmo.
– Opusti se u temelju vlastitog Bića i dopusti svemu da bude takvo kakvo je.

Ovaj “retreat” će biti održan u prostoru ex Joga u svakodnevnom životu.
Prostor je ugodan i opuštajući, ponesite svoje jastuke i dekice. Blizu prostora postoje kafići i pekara u blizini za hranu između seansi; također predivan centar grada, poznata Dioklecijanova palača, gdje možete uživati u razgledavanju povijesnih građevina, također sa mnogo mjesta za jelo.Ako vam je potreban smještaj, postoji mnogo apartmana u gradu, za sve detalje i pomoć, kontaktirajte Rajana (info ispod)

U totalu, biti će oko 5 odvojenih seansi uključujući Satsang, pitanja i odgovore i tihe i vođene meditacije.

Petak, 11.9. – večernje predavanje od 19:30 – 21:30

Subota, 12.9. -jutarnja seansa od 10:30 – 12:30
pauza za ručak od 12:30 – 14:30
poslijepodnevna seansa od 14:30 – 16:30

Nedjelja: jutarnja seansa od 10:30 – 12:30
pauza za ručak od 12:30 – 14:30
poslijepodnevna seansa od 14:30 – 16:30

Za vrijeme pauze trebamo napustiti prostor. Možete jesti hranu koju ste donijeli ili otići u kafić, pekaru ili vegetarijanski restoran koji je udaljen 10 minuta hoda ili se jednostavno prošetati i uroniti u ono što je bilo dijeljeno na Satsangu.

UPITI I REZERVACIJE: FB stranica Rajan- Tino Macanović, email: thetatino@yahoo.com, mobitel: 00385-99-518-38-71
Prostor: ex Joga u svakodnevnom životu, Livanjska 2
CIJENA: donacije

O ROGERU I TOME ŠTO ĆE BITI DIJELJENO NA SATSANGU

“Patnja je učestala u svijetu, ali na sreću ona nije naša prava priroda – intuitivno ovo znamo, zato počinje traganje.”

Roger je često opisan kao netko tko izgleda poprilično obično i skromno, ne odskače u masi i čini se da se kreće kroz svoj dan ne smatrajući se posebnijim od tebe ili mene.A ipak, premda su njegova učenja dijeljena u ovom stavu, njihov sadržaj i snaga i ono na što ukazuju su daleko od onoga što bi se moglo smatrati običnim…

Roger se osvrće na to kako je njegova fasciniranost mehanizmima života napravila kvantni skok kada se našao uronjenim u učenja dijeljena od mudraca kao što su Ramana Maharshi, Nisargadatta Maharaj i finalno, Ramesh Balsekar. To je učinilo radikalan preokret u svijesti gdje su sva pitanja otpala i direktna spoznaja povezanosti sa Izvorom je omogućila sveprisutan osjećaj mira i sreće.

Istraživanje prirode Sebstva nije puko teoretsko filozofiranje nego upućuje na direktan način Postojanja u svakodnevnom životu.Također, ukazivanja na unutarnju, ezoteričnu prirodu Sebstva često imaju snažan fokus na praktičnom svakodnevnom životu i tome kakav će utjecaj ove duboke promjene imati u toku normalnog života, posebice u odnosu sa ljudima oko nas.

“Ovo rasplinjavanje ego – identiteta može radikalno promjeniti odnos prema sebi, drugima i životu.U praktičnom smislu ovo će donijeti predivan osjećaj duboke povezanosti sa Izvorom i sreće koja će ostati konstantna i neprekinuta bez obzira na promjene i okolnosti u kojima se nalazimo.”

Bez obzira jeste na početku traganja s malo iskustva ili već imate dubok osjećaj prisutnosti i nalazite se u poziciji svjedoka, ova ukazivanja će biti od neprocjenjive važnosti, donoseći upravo ono što je trenutno potrebno za vas i vaš napredak.

Da skratimo, Roger govori o miru uma i sreći u svakodnevnom životu, te poziva sve koji su zainteresirani za ovaj fenomen, te spoznaju iz prve ruke, da su mir uma i zadovoljstvo naša prava priroda i stoga mogući kao kontinuirani i neprekinuti bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo.

Rajan-Tino Macanović

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: