Prevazilaženje prepreka Reviewed by admin on . . Univerzum je perfektno uređen, i točno zna što svakome od nas pripada. Ako smo usklađeni s univerzalnim zakonima i principima univerzuma i prirode, možemo kre . Univerzum je perfektno uređen, i točno zna što svakome od nas pripada. Ako smo usklađeni s univerzalnim zakonima i principima univerzuma i prirode, možemo kre Rating: 0

Prevazilaženje prepreka

duga.

Univerzum je perfektno uređen, i točno zna što svakome od nas pripada. Ako smo usklađeni s univerzalnim zakonima i principima univerzuma i prirode, možemo krenuti u ostvarenje svog sna i života koji nam pripada.

Tajnu može razumjeti onaj tko je za nju spreman. Tko ne teži materijalnim bogatstvima već želi doći do dubljih istina i pronaći smisao svog postojanja. Većina ima površne težnje za novcem, materijalnim bogatstvom i moć nad nekim. A ispod toga se uvijek krije jedna jedina želja – da se osjećamo dobro. Taj cilj postojanja je svima isti, da se osjećamo dobro u svemu što radimo i što jesmo. Tu počinje duhovni proces svakoga od nas. Pozadina svega što radimo treba biti dobro, kako za nas tako i za druge. Potrebno je uložiti puno svjesnog razmišljanja i tada tajna neće više biti tajna već način življenja.

Svaka neuskladjenost dolazi iz nas samih. Prihvatite sve kako jest, prošlost koju ste imali, situacije u kojima ste bili, osobe koje vas okružuju, svaki bol koji ste doživjeli ili radost koju ste imali. Niste znali bolje reagirati, ne osuđujte sebe, znajte da možete i zaslužujete bolje. Počnite stvarati harmoniju time što ćete se pomiriti da je sve kako je trebalo biti. Izvucite iz svega dobro, jer će se rješenje samo ukazati ili će vam ga netko ponuditi ali samo kada prihvatite sebe i okolnosti kakve jesu, rješenje će stići prije nego što pomislite. To je čudo koje svako može stvoriti. Ne samo s prošlim već i s budućim situacijama ste uvijek na ispitu. Svaka osuda, kritika, nezadovoljstvo ukazuje na situaciju koju trebate riješiti sa sobom. Problem nije problem ako djelujemo iz rješenja. Okolnosti koje nam se ukazuju su samo upozorenje na djelovanje u pogrešnom smjeru, neprihvaćanja i nedopuštanja sebi da zaslužujemo bolje. Riješite se straha i samo-sabotaže vođeni predhodnim iskustvima i oslobodite se osobne povijesti i počnite stvarati novu.
Napišite jednu situaciju koja vam je djelovala najstrašnije u trenucima kada se dogodila:

Kako sada gledate na tu situaciju iz prošlosti i koje dobro možete izvući iz te situacije:

Mi smo stvorenja koja sve što rade rade po navici iz osobnog iskustva. Naš um reagira na naučen i uobičajen način. Počnite promatrati što promatrate i vidjet ćete što privlačite u svoj život saznanjem o čemu i kako mislimo i reagiramo u danim situacijama. Saznanjem da je sve moguće, da je netko već prošao taj put, da stara uvjerenja i uobičajene obrasce razmišljanja jedino mi možemo promijeniti jer smo ih mi stvorili. To su samo prepreke koje trebamo savladati i mijenjati stare obrasce, novim uvjerenjima koji su u skladu s našim srčanim željama da bi došli do ostvarenja. Odlučite se i počnite pisati. Sve što nam je potrebno, svo znanje i mudrost se nalazi u nama. Svi odgovori i rješenja su tu da vama pomognu ako to prihvatite.

– Marijana Vitanović

marijanavitanovic.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: