Ova žena je prirodnim putem izliječila multiplu sklerozu

Ova žena je prirodnim putem izliječila multiplu sklerozuŽena koja je bolovala od neizlječive bolesti i godinama se bezuspješno borila protiv nje, na kraju je pronašla sebi lijek u nečemu što je zaista za ne povjerovati, a sada želi pomoći i drugima.

Maryse Pioch profesorica gimnastike i bivša francuska državna reprezentativka u gimnastici, uspjela se izboriti s teškom autoimunom bolešću.

Ona je nakon izlječenja odlučila podijeliti svoju priču sa svijetom, napisavši knjigu “Pčele su me izliječile od multiple skleroze”, koja je odmah po izlasku iz tiska izazvala veliki interes javnosti.

Naime, pre 24 godine, kada je Maryse napunila pedeset godina, razboljela se od multiple skleroze. Liječnik, koji joj je poslije brojnih ispitivanja postavio dijagnozu, smatrao je da bolest nije moguće izliječiti lijekovima koji su bili u ponudi i da se u najboljem slučaju napredovanje bolesti može samo usporiti.

Doktor kao da mi je rekao: Jadna gospođo, ja za vas ne mogu ništa učiniti“, zapisala je Maryse na početku svoje knjige i dodala, “Ako zvanična medicina moju bolest ne može sanirati lijekovima, pokušat ću sve što mi nudi alternativna medicina, i prije svega, apiterapija“, napisala je ona.

Međutim, prije nego što se Maryse odlučila za prilično bolnu terapiju pčelinjim ubodima, pokušala je sebi pomoći i nekim drugim prirodnim metodama. Imala je utisak da su joj sve te terapije dijelom pomagale i olakšavale mišićne grčeve i glavobolje ali, nažalost, napredovanje bolesti nisu zaustavile.

S obzirom da u alternativnoj medicini vlada veliko šarlatanstvo, tražila sam informacije kako stručno pristupiti apiterapiji od naučnika koji u svjetskim razmjerima nešto znače i koji godinama pokušavaju multiplu sklerozu izliječiti pčelinjim otrovom. Tek kasnije saznala sam da u Monpeljeu živi i radi poznati kirurg i onkolog, profesor Henri Joyeux, koji preporučuje korištenje pčelinjih proizvoda i koji mi je kasnije svojim savjetima pomogao tijekom pisanja knjige“, ispričala je Maryse Pioch.

Propolis s medom uzimala je redovno četiri tjedna. S pčelinjim ubodima počela je sistematično u lipnju 2005. godine i to dvaput tjedno.

Pčelinji otrov sam inače povremeno isprobavala na sebi i ranije, da bih se na njega privikla, i utvrdila kako ga moj organizam podnosi. Počela sam s jednim ubodom i zatim bih njihov broj s vremena na vrijeme povećavala, dok u 9.mjesecu te godine nisam stigla do osamnaest uboda. Kasnije sam i taj broj uboda povećala i došla do trideset i pet“, govori ona.

Nakon što je izdržala ovu bolnu terapiju, ono što je dobila kao nagradu je bilo ijtruda.

Posljednji pregled iz 2011. godine s magnetne rezonance pokazao je da su nestala sva oštećenja (lezije) na nervima mozga i kičmenoj moždini“, istakla je ova hrabra žena.

bktvnews.com