Nastavi, i napravi mjesta za Boga pored sebe Reviewed by admin on . . Jedna je djevojčica željela postati velikom pijanisticom, ali je na glasoviru znala svirati samo jednostavnu malu pjesmu pod nazivom Štapići. Bez obzira kolik . Jedna je djevojčica željela postati velikom pijanisticom, ali je na glasoviru znala svirati samo jednostavnu malu pjesmu pod nazivom Štapići. Bez obzira kolik Rating: 0

Nastavi, i napravi mjesta za Boga pored sebe

klavir.

Jedna je djevojčica željela postati velikom pijanisticom, ali je na glasoviru znala svirati samo jednostavnu malu pjesmu pod nazivom Štapići.

Bez obzira koliko se trudila, to je bilo najviše što je mogla i znala odsvirati. Njezini roditelji nakon izvjesnog vremena odluče svoju malenu odvesti sjajnom maestru da je podučava sviranju glasovira. Naravno, djevojčica je bila oduševljena.

Kad je sa svojim roditeljima stigla u maestrovu palaču na prvu lekciju, sluga ih uvede u salon gdje ugledaše prekrasan veliki koncertni glasovir. Istoga trena djevojčica se sjuri prema njemu i poče svirati Štapiće. Zbunjeni roditelji potrčaše preko sobe da joj kažu da prestane, ali dok je još svirala, maestro uđe u salon i ohrabri je da nastavi. Zatim sjede pokraj nje za glasovir, slušajući njezino sviranje. Nakon malo vremena počne i sam svirati s djevojčicom, dodajući akorde koji su obogaćivali kompoziciju. Djevojčica je i dalje svirala Štapiće, ali roditelji nisu mogli vjerovati svojim ušima. Čuli su predivan glasovirski duet koji su svirali njihova kći i maestro. Zapanjujuće je bilo to što središnja tema još uvijek bijaše ona ista stara pjesmica Štapići.

Ponekad se možda osjećaš kao da si nitko, da nikad nećeš ostvariti velike stvari. Ali razmisli. Jedino što je znala svirati ova djevojčica bila je pjesma Štapići. Nitko više nije želio slušati Štapiće. I njezinim roditeljima je bilo mučno, a smetalo je i svima drugima. Ipak, maestro ju je ohrabrio da nastavi svirati.

Bog dobro zna što sve možeš. On te je stvorio s darovima i talentima. Uspoređujući ih sa sposobnostima drugih ljudi, može ti se činiti da tvoji talenti izgledaju kao Štapići – ni originalni ni spektakularni. Ali Bog ti kaže: Nastavi svirati – i napravi mi mjesta na klupi za glasovirom. Bog je u stanju uzeti ono malo što mi možemo i okrenuti to u nešto lijepo za Njega.

duhovnost.net

Leave a Comment

%d bloggers like this: