Nakon razvoda: 6 stvari na kojima sam zahvalna bivšem Reviewed by admin on . . Razvod je veliki stres za cijelu obitelj, a iako se u početku čini kao najgori mogući životni scenarij, na kraju se mogu izvući važne lekcije. Lean Meredith G . Razvod je veliki stres za cijelu obitelj, a iako se u početku čini kao najgori mogući životni scenarij, na kraju se mogu izvući važne lekcije. Lean Meredith G Rating: 0

Nakon razvoda: 6 stvari na kojima sam zahvalna bivšem

razvod.

Razvod je veliki stres za cijelu obitelj, a iako se u početku čini kao najgori mogući životni scenarij, na kraju se mogu izvući važne lekcije. Lean Meredith Golodner je za „YourTango“ napisala iskren tekst o tome…

 

„Ne razvodite se ako mislete da ćete izaći negdje i naletjeti na pravu osobu za brak“, rekla mi je majka jednog hladnog popodneva u Michiganu. Sjedila sam u kupatilu, zatvorenih vrata i šaputala sam dok su se moja djeca igrala, a beba spavala.

„Možda nikada ne nađeš gospodina „pravog“. Razvodi se samo ako bi radije bila sama cijelog života“, rekla mi je majka.

Pogodile su me te grube i okrutne reči koje mi je rekla.

Ali nije mi trebalo dugo vremena da vidim istinu koju je moja majka rekla i zahvalna sam joj.

Trebalo mi je više od šest mjeseci i riješila sam da mi je bolje da provedem život sama. Skupila sam hrabrost i riješila podnijeti zahtjev za razvod.

Kada se osoba razvede, lako je reći: „ Nikada se nisam ni trebala udati za tu osobu“.

Uvijek želimo izbjeći bol, bijes i osjećaj gubitka. Ali jako mi je drago da sam se udala za mog bivšeg zato što ne bi danas bila osoba kakva jesam.

Nekada, dobra je stvar udati se za „pogrešnog“- to je zato što te vodi do „gospodina pravog“.

Tijekom tog braka, probudila sam se iz sna o mom dečku s koledža, pitajući se gdje bih bila s njim i bih li bila sretnija.

Udavši se za pogrešnog, dobila sam šest lekcija o životu koje su me zauvijek promijenile, a zbog toga ću biti zauvijek zahvalna svom bivšem mužu.

ON JE RAZLOG ZAŠTO IMAM TROJE DIVNE DJECE

Znam da ovo svaka majka kaže ali ja sam stvarno sretna što sam njihova majka. Rekla bih da dijete bira roditelje a to je i istina. Drago mi je da su me ovo troje izabrali.

Pametni su, slatki, jedinstveni i puni ljubavi. Ne znam kakav bi moj život bio bez njih.

POMOGAO MI JE DA STANEM NA NOGE

Prije nego što sam se udala, bila sam nesigurna, tražila sam ljubav i prihvaćanje. Ovo mi je dopustilo da izlazim dok sam bila u srednjoj školi i na koledžu, da proširim svoje horizonte, da putujem i da probam nove stvari.

Pomogao mi je da shvatim da biti s nekim ne znači da će vam to ispuniti prazninu unutra. Nakon razvoda sam morala hrabro da se pogledam u ogledalo i da se suočim s tim da sam vezana za nekoga i da polako eliminiram strah. Sada volim sebe i volim vrijeme koje provedem sama sa sobom. On nije bio tu stalno, pa sam morala ja voditi brak.

DOPUSTIO MI JE DA SE SUOČIM S ONIM ŠTO ŽELIM U ŽIVOTU

Kada sam se odlučila za razvod,  novac je bio najveći problem, a moja djeca su imala dvije, četiri i šest godina. Kako je moj bivši muzičar, morala sam se osigurati nekako da bih izdržala djecu. Napravila sam biznis, koji je porastao i podigao me više nego što sam mogla očekivati. Da mi ovo nije proširilo krila i da se nisam pitala što želim od života, ne bih bila uspješna u kompaniji za odnose s javnošću, ne bih bila autorica osam knjiga i pričala ljudima o moći veza.

NAUČIO  ME JE DA NEKE VEZE NE USPIJEVAJU

Udaja za pogrešnog me je naučila da ma kako jako pokušavali, neke veze jednostavno ne uspijevaju. Dobila sam mudrost kroz prvi brak, pa sam otvorenih očiju ušla u slijedeći.

NAUČIO ME JE DA NEUSPJEH MOŽE BITI USPJEH

Postoji vjerovanje da je svaka veza tu s razlogom, za sezonu ili za cijeli život. Moj bivši i ja, mi smo imali sezonu. A to je skroz u redu.

NATJERAO ME JE DA SE SUOČIM SA SOBOM

Ni jedan brak se ne završava zbog jedne osobe. Moj bivši i ja smo bili odgovorni za sve dobre i loše stvari u našem braku.

Udajom za pogrešnog sam se suočila sa svojim manama i tendencijama. One postoje i moj bivši muž ih je istakao, iako nisam htjela čuti za njih, znala sam da je u pravu. Kada veza ide loše, morate se upitati koji je zajednički detonator u svakoj vezi koja nije uspjela.

 

Izvor: Blic Žena

Leave a Comment

%d bloggers like this: