Kako ostati živ unutar sebe u novim vremenima Reviewed by admin on . . Vrijeme postoji jedino u ovom našem svijetu kroz koji kročimo… i to samo zato da bi nam određivalo parametre po kojima se lakše možemo snalaziti u životu. S t . Vrijeme postoji jedino u ovom našem svijetu kroz koji kročimo… i to samo zato da bi nam određivalo parametre po kojima se lakše možemo snalaziti u životu. S t Rating: 0

Kako ostati živ unutar sebe u novim vremenima

cv.

Vrijeme postoji jedino u ovom našem svijetu kroz koji kročimo… i to samo zato da bi nam određivalo parametre po kojima se lakše možemo snalaziti u životu. S tim istim parametrima se na kraju i deprimiramo jer kažemo da vrijeme brzo proleti i da ne stignemo ništa, da su prije bila “druga vremena”. I jesu. Prije nismo toliko bili bliski tom novom dobu koje nas je već uvelike zaogrnulo svojim plaštem i uvuklo u neka nova energetska pravila.
Na nama je da naučimo kako koračati po tim novim pravilima koja glase vrlo jednostavno – pravila nema osim da ostanete živi unutar sebe – što bi značilo da ne dopustite ovom vanjskom svijetu da vas uvuče u sebe i iz vas isiše sve ono što čini vas, a što njemu služi kao baterija. Jer sve te vanjske manifestacije služe nam kao poticaj za učenje, za rast i razvoj ali i za razbibrigu. Samo što ih mi previše ozbiljno shvaćamo, zatim se previše s njima poistovjećujemo, a na kraju se previše i trudimo shvatiti što nam se to desilo.. da više ne osjećamo sebe, da ne znamo tko smo i da besciljno lutamo uokolo tražeći smisao života.

A jedini smisao života smo mi sami. To možemo otkriti na način da pogledamo u sebe, da zatvorimo sve rupe i otvore koje smo bjesomučno pootvarali vanjskom svijetu kako bi nam rekao istinu o nama i usmjerimo se na ono jedino što bi nam trebalo bilo važno, nas same. I to ne u smislu tko smo nego u smislu kako se osjećamo.. i to ne u smislu što bi trebali promijeniti u našem životu već u smislu što bi trebali promijeniti unutar sebe kako bi nam život više odgovarao.

Jer upravo to je najveći problem većine.. tražeći uzroke svojih problema u svijetu oko sebe i tražeći da se taj isti svijet promjeni i prilagodi više njima i njihovim potrebama zaboravljaju da su upravo oni ti koji se trebaju promijeniti i više prilagoditi sebi kako bi shvatili prvenstveno što žele i kako bi tek onda dopustili vlastitom životu da se prirodno oblikuje po njihovim željama, fokusima i potrebama.

Stoga probajte već idući trenutak iskoristiti za upoznavanje sebe kroz sebe, ne kroz vanjski svijet. Probajte se pitati kako se upravo sada osjećate i koja je to pozitivna emocija prema kojoj bi ste se sada mogli okrenuti. U onom trenutku kada se to iskreno budete zapitali odgovor će se pokazati sasvim sam. Isprva možda tiho, a ako se budete stvarno trudili onda sve glasnije i glasnije vaše biće započet će vlastitu harmoniju i približiti se onom što želi, odgovori će izvirati iz svake vaše pore dok će ih osmijeh samo potvrđivati. Stoga sve svoje poglede koje raspršujete oko sebe ujedinite u jedan iskren unutar sebe. S potpunom sigurnošću u vlastiti uspjeh, s potpunom zahvalnošću sebi samima što ste si to dopustili. Što ste si dopustili oduprijeti vanjskim izazovima kako bi se sreli sa sobom u sebi, kako bi ostali živi unutar sebe.

jednostavnost.com

 

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: