Feng Shui za školarce: Nekoliko savjeta za uspješno učenje Reviewed by admin on . Olakšajte učenje – uređenjem dječje sobe Feng Shui uređenje može pomoći djetetu da se razvija u skladu sa svojom ličnošću. Kada je dobra energija sobe i dijete Olakšajte učenje – uređenjem dječje sobe Feng Shui uređenje može pomoći djetetu da se razvija u skladu sa svojom ličnošću. Kada je dobra energija sobe i dijete Rating: 0

Feng Shui za školarce: Nekoliko savjeta za uspješno učenje

Cute little girl studying at the library and smiling

Olakšajte učenje – uređenjem dječje sobe

Feng Shui uređenje može pomoći djetetu da se razvija u skladu sa svojom ličnošću. Kada je dobra energija sobe i dijete se dobro osjeća – raste motivacija, i rezultati učenja i razvoja se poboljšavaju. Djeci je potrebno puno topline i pažnje. Utjecaj uređenja njihove sobe je na njih ogroman.

Osnovne savjete možete i ovim putem, ali pravo uređenje se radi nakon izrade točnih proračuna i nacrta stana. Savjeti koji slijede pokazuju psihološku podršku uređenju sobe svakog djeteta.

Svjetlo

Svjetlo je važna životna namirnica. Djeci je potrebno mnogo svjetla. Rasvjeta u prostoru je direktno vezana za raspoloženje ukućana, a u dječjoj sobi potiče pozitivnu energiju, volju za učenjem, i oživljava prostor.

Energetski tok

Energetski tok je najbitnija stavka za dobro zdravlje i razvoj djeteta (kao i u ljudskom organizmu). Dječja soba, puna nameštaja, igračaka, kutija, i ostalih nepotrebnih stvari, usporava protok energije i sprečava slobodan razvoj djeteta. Pretrpana soba u djetetu stvara gubitak volje i opadanje pažnje.

Jednom u šest mjeseci treba napraviti veliko spremanje i odstraniti sve nepotrebne stvari.

Tepih

Potreban je samo u određenim djelovima sobe. Kada se prekrije kompletan pod, prostorija teže ,diše’. Idealna podna podloga jest kvalitetno drvo, a tepih treba postaviti samo pored kreveta, i na dijelu poda gdje se dijete ponekad igra. Smer tkanja na tepihu uvijek treba ići od ulaznih vrata ka sredini sobe.

Vitraži

Šarene prozorske slike usporavaju protok energije kroz prozor, i usklađuju je u blizini istog. Ovo je psihološki veoma jak lijek, pogotovo ako se kroz prozor vidi loš predio, ili ako je prozor prevelik u odnosu na sobu.

Posteri

Mogu popraviti raspoloženje i isto tako aktivirajti želje djeteta. Nemojte im dozvoliti da postavljaju slike vulkana, mora, jezera, postere ratnika, te slike borbi, jer će, iste, djelovati loše na dijete.

Ako u sobi postoji kosa tavanica, a dijete želi postaviti na nju postere, onda mogu doći u obzir slike neba i slike balona; druge slike nisu poželjne na kosini, jer će stvarati teret.

Biljke

Oživljavaju energiju u prostoriji, ali nisu poželjne u spavaćoj sobi. Jedino su dozvoljene ako se soba nalazi iznad podruma, garaže, ili nekog drugog negativnog mjesta. Tada biljka upija negativnost na sebe. Najbolja biljka za dječju sobu je ljubičica s cvjetovima prelijepe ljubičaste boje.

Radni stol

Prvenstveno treba biti pozicioniran tako da se zid nalazi iza djetetovih leđa. Ako to nije slučaj, onda je potebno ispred djetetovog pogleda (na zid ispred njega) postaviti sliku puta iznad kog se vidi nebo.

Nered nije dozvoljen, jer svaki predmet zrači energijom koja utječe na dijete. U slučaju nereda, dijete gubi koncentraciju. A ako su fijoke radnog stola u neredu, dolazi do blage depresije.

Yin & Yang u sobi

Svako dijete je jedinstveno. Pasivnoj djeci (yin) treba malo više yang elemenata u sobi (jače boje, jača rasvjeta), dok yang djeci (hiperaktivni) odgovaraju pastelni i nježni tonovi uređenja.

Iznad i ispod kreveta

Prostor iznad uzglavlja treba biti bez polica na zidu, u suprotnom će dijete loše spavati, te može imati noćne more, ili uopće neće želeti da spava u svom krevetu.

Pod krevetom se ne bi trebala nalaziti ladica, ali, ako je tako, onda nikako tu ne ostavljati igračke, jer će izazvati nemirnu energiju.

Teški ormari pored kreveta

Ovo nikako nije dozvoljeno, jer dijete može pokazivati bes i da bude sklono lomu ruke, jer se, jednostavno, bori s težinom koju ima pored svoje aure.

Odnos roditelj – dijete

Najbitnija stavka u odnosu s djetetom je pokazati mu koliko ga cijenite, jer će se ono zbog toga osećati jače.

Školarcu treba pažnja na poseban način, jer više nije ,mali’ i treba se osjećati moćno. Samo vi svom djetetu možete pružiti najveću snagu i podršku.

Plišane igračke

Ako dijete u ovom uzrastu i dalje obožava plišane igračke, i već ih je preraslo, onda time još uvijek pokazuje potrebu za puno topline i sigurnosti od strane roditelja.

– Sandra Drinčić

sandradrincic.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: