Crvena leća – proteinska bomba! Reviewed by admin on . . Ova izuzetno korisna namirnica ima nevjerojatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice! Kada je još kombinirate s nekom žitaricom onda jedna drugu nadopunj . Ova izuzetno korisna namirnica ima nevjerojatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice! Kada je još kombinirate s nekom žitaricom onda jedna drugu nadopunj Rating: 0

Crvena leća – proteinska bomba!

leca.

Ova izuzetno korisna namirnica ima nevjerojatnih 26 grama proteina na 100 grama namirnice!
Kada je još kombinirate s nekom žitaricom onda jedna drugu nadopunjavaju po pitanju aminokiselinskog sastava pa dobijete puno kvalitetnih aminokiselina na okupu.
Energetski daje oko 350 kalorija. Sadrži kvalitetne složene ugljikohidrate 60g na 100g i nevjerojatnih 30 g vlakana koja su dijelom topiva (snižavaju kolesterol), a dijelom netopljiva (pomažu probavu i usporavaju brze uglikohidrate).
Imaju izrazito nizak glikemijski indeks od samo 29 što je jako povoljno.
Ima samo 1g masti i to povoljnih omega3 i omega6 masnih kiselina.
Jako je bogata željezom i zato posebna preporuka ženama u sportu da zbog sklonosti ka anemiji redovito koriste ovu namirnicu. Obiluje magnezijem i molibdenom. Od vitamina izuzetno je bogata folnom kiselinom.
Zašto posebno ističem crvenu leću u odnosu na druge vrste? Zato što je po svom sastavu kvalitetnija a lako se i jednostavno priprema. Kratko se kuha (oko 15 minuta) i brzo se raspadne pa ako volite obrok u obliku pirea crvena leća je pravi izbor.

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: