Sanjanje: Život u dva svijeta Reviewed by admin on . . Sanjate li? Imate li noćne more? Jesu li stvarne? Pomislite na njihovu realnost, samo na minutu. Kada ste u snovima oni su stvarni, a kada ste u noćnoj mori s . Sanjate li? Imate li noćne more? Jesu li stvarne? Pomislite na njihovu realnost, samo na minutu. Kada ste u snovima oni su stvarni, a kada ste u noćnoj mori s Rating: 0

Sanjanje: Život u dva svijeta

snovi.

Sanjate li? Imate li noćne more? Jesu li stvarne? Pomislite na njihovu realnost, samo na minutu.

Kada ste u snovima oni su stvarni, a kada ste u noćnoj mori situacije kroz koje prolazite djeluju kao stvarne. Jako često u noćnoj mori pokušavamo pobjeći, ona može da bude veoma bolna, puna tuge, zastrašujuća. Kada odemo iz tog svijeta i dođemo u ovaj, mi smo jako sretni, jer smo mogli pobjeći iz te noćne more.  Siguran sam da imate snove koji su prelijepi, divni i puni ljubavi. Željeli ste da ostanete u tom snu zauvijek. Kada se probudimo iz ovakvog sna često zadržavamo taj osjećaj topline i ljubavi tijekom cijelog dana i nadamo se da ćemo ga opet doživjeti kada odemo spavati. U zapadnom svijetu imamo neka zbunjujuća mišljenja o snovima, noćnim morama i njihovim značenjima. Kada smo budni, kažemo da nisu stvarni, ali kada spavamo i dok sanjamo znamo da su stvarni. Kako ovo razriješiti?


Dvije stvarnosti

Radi se o dvije realnosti. Naš fizički vanjski svijet je stvaran, kada smo budni i kada se krećemo u toj realnosti. Naš san i unutarnji svijet je stvaran kada spavamo fizički, i kada smo budni u svijetu snova. Kada napustite svijet snova oni  više nisu stvarni, jer ste preusmjerili fokus iz jedne u drugu realnost. Vi, vaš fokus pažnje, duša, pomjerili ste se iz unutarnjeg svijeta u vanjski, iz vašeg svijeta snova u vaš fizički svijet. Ovaj prelazak iz jedne u drugu realnost nastaje odmah nakon što se probudite.

Kada se probudim ujutro, prva stvar koju primjetim  je svjetlo. Je li tamnije ili svjetlije? Ako je svjetlije znam da se bliži vrijeme ustajanja. Onda provjerim u svom umu kakav je dan i imam li neke sastanke koje bi trebalo organizirati tog jutra. Ako nema potrebe da ustajem rano, okrenem se i vidim koliko je sati. Također provjerim kako mi se tijelo osjeća, jesam li još umoran ili imam dovoljno energije. Odgovor će odlučiti što ću sijledeće učiniti. Ako ne bih trebao ustati iz kreveta, ponovo se uspavam.Vidjet ću jesuli  još neki snovi tu od prije par minuta. Možda je ostao neki interesantan koji će se nastaviti. Ponovno sanjanje ovisi od toga koliko sam umoran. Ako sam malo više budan da bih se uspavao, razmišljat ću o snovima koje sam imao te noći. Dok ležim u krevetu sjetit ću se koliko god snova mogu. Ako je bio neki san  koji smatram značajnim, prisjetit ću se detalja, pokušavajući da se sjetim kompletnog sna, sklapat ću ga dok ležim poluuspavan u krevetu. Na ovaj način mogu prenijeti san iz unutarnje u vansku memoriju. Kada imam odgovarajuću količinu transfera, potražit ću svoj dnevnik i početi zapisivati ono čega sam se sjetio. Iako skoro sve što zapisujem nema logike u ovom fizičkom svijetu, ima smisla u svijetu snova. Ovi zapisi mi mogu pomoći da ih povežem s nečim što se događa u ovoj realnosti i to za nekoliko trenutaka, osim ako odmah prepoznam konekciju.


Zapisivanje snova

Ono što sam saznao u procesu zapisivanja snova je da shvatim na što se odnose i da mogu iz njih odmah steći uvid u neke stvari. Neki snovi otkriju svoju poruku nakon nekog vremena i nakon nekog iskustva. Tek tada značenje sna postane očigledno. Ovo je način kako pomjeram svoju unutarnju realnost u vanjsku. Ako se san odnosi na nešto što se upravo događa u mom životu, kada dođem u određenu situaciju sjetit ću se sna, jer sam ga već zapisao. Da nisam potrošio vrijeme zapisujući san, vjerojatno ga se ne bih sjetio u trenutku kada prolazim kroz situaciju, i na taj način bih propustio priliku da iskoristim njegovu mudrost.

Živimo u dva svijeta

Srećom, ovo vam pomaže da vidite da smo mnogo više od fizičkog tela. Živimo u dva svijeta, vanjski (fizički) i unutarnji (snovi). Kada smo u jednom, generalno zapostavljamo drugi. Kada se probudimo ujutro i čim otvorimo oči počinjemo se vezivati za vanjski svijet. Naš fokus ili duša, se tada pomjera u preživljavanje u ovom stvarnom svijetu, zahtijeva skupljanje naše energije, obraćanje pažnje gdje idemo i kako se organiziramo tijekom dana. Naš svijet snova je samo ometanje u fizičkom svijetu i zbog toga ga kompletno zaboravljamo, dok smo fokusirani na to što se događa oko nas. Zbog toga naš svijet snova nije više stvaran, ali samo nekoliko minuta prije buđenja bio je naša jedina realnost i stvarnost.

Još jedan razlog zbog čega je dobro biti svjestan ovoga su mudrosti i uvidi koje dobijamo dok smo u svijetu snova. Svijet snova predstavlja viši nivo našeg postojanja. On nam daje uvide u situacije, ljude i izazove koji se događaju u fizičkom svijetu. Kada budemo shvatili postojanje ova dva svijeta moći ćemo otkriti mudrost i viziju našeg unutarnjeg svijeta.

Probudite se lagano, prikupite sjećanje na san i prenesite ih u svoju memoriju vaše druge realnosti. Ako postoji značajan san, zapišite ga u svoj dnevnik snova. Budite svjesni da možete uvijek uklizati u svoj unutarnji svijet koristeći svoju maštu i sanjarenje, ne morate potpuno zaspati.

Želim vam uvid, mudrost i ljubav dok istražujete svoje dvije realnosti.

 – Ed Parkinson, wakeup-world.com

Prevela: Jelena Nakić

Novasvest.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: