OVAJ NAUČNIK SMATRA DA JE OTKRIO FORMULU SREĆE Reviewed by admin on . . Prof. dr Todd Kashdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u historiji čovječanstva – one koja će ljudima garantirati sreću. Ovaj neobičan recep . Prof. dr Todd Kashdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u historiji čovječanstva – one koja će ljudima garantirati sreću. Ovaj neobičan recep Rating: 0

OVAJ NAUČNIK SMATRA DA JE OTKRIO FORMULU SREĆE

sreć.

Prof. dr Todd Kashdan smatra da je došao do otkrića najtraženije formule u historiji čovječanstva – one koja će ljudima garantirati sreću. Ovaj neobičan recept se sastoji iz šest faktora, koji pravilnom kombinacijom pružaju duševno blagostanje. Faktori su: Živite u trenutku (M), budite radoznali (C), radite ono što volite (L), mislite na druge (T), njegujte odnose s drugima (N) i vodite računa o svom tijelu (B).

Dobitnička formula sreće izgleda ovako: Osjećati se dobro = (Mx16 + Cx1+ Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33)

Doktor Kashdan koristio je podatke istraživanja koje je u Britaniji provedeno na nacionalnom nivou, a tiče se toga kako se Britanci stvarno osjećaju. Iako na prvi pogled i nije baš jasno kako kombinacija slova i brojeva može donijeti sreću, Kashdan je siguran da je upravo to formula za život u blagostanju.

“Ne postoji nikakva tajna u vezi s osjećajem oobne sreće, ali ako se ovih šest faktora pažljivo prakticiraju u određenoj kombinaciji, bit ćete na pragu sretnijeg života”, kaže Todd Kashdan i dodaje da je za svaki segment formule potreban poseban trud koji će se isplatiti.

Evo malo detaljnijeg pojašnjenja elemenata koji čine formulu sreće:

(M) Živjeti u trenutku – cijenite zvukove, mirise i prizore koji vas svakodnevno okružuju.

(C) Budite radoznali – istražujte nepoznate, misteriozne, složene aspekte svog života.

(L) Radite ono što volite – Nema boljeg temelja srenog života od aktivnosti koje nas uveseljavaju. Nađite vremena za njih na poslu, kao i kod kuće.

(T) Mislite na druge – Dijelite komplimente, činite dobra djela i slušajte.

(N) Njegujte odnose s drugima – Posvetite vrijeme partnerima, prijateljima ili članovima porodice bar dva puta dnevno.

(B) Vodite računa o svom tijelu – Ovo ne podrazumijeva iscrpljujuće vježbe i brojanje kalorija. Trudite se da jedete zdravu hranu i vježbate bar 30 minuta dnevno.

Izvor: cosmopolitan.rs

Leave a Comment

%d bloggers like this: