Oprez: Ne koristite male slušalice, izuzetno su opasne za sluh! Reviewed by admin on . . Ako redovito u ušima nosite male slušalice (earbuds), prestanite! Iako su korisne u bučnoj okolini, na poslu ili vani, mogu vam trajno oštetiti sluh, čak i ak . Ako redovito u ušima nosite male slušalice (earbuds), prestanite! Iako su korisne u bučnoj okolini, na poslu ili vani, mogu vam trajno oštetiti sluh, čak i ak Rating: 0

Oprez: Ne koristite male slušalice, izuzetno su opasne za sluh!

earbuds.

Ako redovito u ušima nosite male slušalice (earbuds), prestanite! Iako su korisne u bučnoj okolini, na poslu ili vani, mogu vam trajno oštetiti sluh, čak i ako nisu preglasne.

Naime, kada fokusirani zvuk ulazi direktno u uši, zvučni valovi udaraju sitne dlačice u unutrašnjosti uha koje pretvaraju zvukove u signale koji idu u mozak. Glasnoća nije bitna, čak i tihi zvukovi mogu oštetiti te dlačice.

Slušanje u tihoj okolini i dalje će biti normalno, ali kod pojačane pozadinske buke, razaznavanje zvuka će postati teže.

Umjesto toga, koristite one koje u potpunosti prekrivaju uši. Bolje će isključiti vanjsku buku, a manje opteretiti vaše uši.

Net.hr

Leave a Comment

%d bloggers like this: