Kako se riješiti loših misli Reviewed by admin on . . Prije svega, hajdemo pokušati shvatiti što je krajnji efekt jedne loše misli. Ako samo nazivamo te misli lošim mislima, nebožanskim mislima, nečistim mislima, . Prije svega, hajdemo pokušati shvatiti što je krajnji efekt jedne loše misli. Ako samo nazivamo te misli lošim mislima, nebožanskim mislima, nečistim mislima, Rating: 0

Kako se riješiti loših misli

misli.

Prije svega, hajdemo pokušati shvatiti što je krajnji efekt jedne loše misli. Ako samo nazivamo te misli lošim mislima, nebožanskim mislima, nečistim mislima, to nije dovoljno. Ono što moramo zapamtiti jest da svaka od ovih riječi označava jednu ideju, a to je ’ropstvo’. Loše misli, nebožanske misli će na kraju učiniti samo jednu stvar: one će nas vezati. Ali, božanske misli nas šire.

Svi vi znate što je čistoća. Ako možete ponoviti reč ’čistoća’ duševno samo sto puta dnevno, još prije nego što ustanete iz kreveta, čistoća će početi da sviće u vašem životu i u vašem umu. Kada ponovite riječ ’čistoća’, pokušajte osjetite da su vaša usta čista, da su vaše oči čiste, da vam je čelo čisto, da je svaki dio vašeg tijela čist. Svaki put kada izgovorite riječ ’čistoća’, koncentrirajte se na neki dio tijela i osjetite da je čist. Kada ste ovo učinili sto puta, osjetit ćete da niste ništa drugo nego čistoća. Možete otići i jedan korak dalje. Kada pogledate u cvijet, odmah osjetite da je cvijet veoma čist. Kada pročistite čitavo vaše postojanje, potrudite se osjetiti da vi sami niste ništa drugo nego cvijet.

Kada osjetite da ste postali cvijet, ako ste aspirant, položite ga na vaš oltar kao dar Bogu. Plakali ste za čistoćom i nju vam je Bog dao, pa ćete kao znak zahvalnosti položiti sebe pred Božja Stopala.

– Sri Chinmoy

www.meditacija.org

Leave a Comment

%d blogeri kao ovaj: