Fantastično: Otkriveno je kolika je vrijednost osmijeha :) Reviewed by admin on . . U istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji (pomoću elektromagnetskog instrumenta koji skenira mozak i srce, te pokazuje nivo zadovoljstva), britanski naučn . U istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji (pomoću elektromagnetskog instrumenta koji skenira mozak i srce, te pokazuje nivo zadovoljstva), britanski naučn Rating: 0

Fantastično: Otkriveno je kolika je vrijednost osmijeha :)

osmijeh.

U istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji (pomoću elektromagnetskog instrumenta koji skenira mozak i srce, te pokazuje nivo zadovoljstva), britanski naučnici su otkrili da jedan osmijeh može pružiti istu razinu moždane stimulacije kao i 2.000 čokolada, odnosno kao primanje do 16.000 funti.

No, iznos užitka zavisi od toga tko vam se smiješi: dječja lica ili slavne osobe imaju puno bolji učinak nego političari ili članovi kraljevske obitelji. Dok je osmijeh djeteta izjednačen s 2.000 čokolada ili 16.000 funti, osmijeh voljene osobe iznosi oko 600 čokolada ili 8.500 funti. Osmijeh od prijatelja je vrijedan oko 145 funti, ili oko 200 čokolada.

Naknadno istraživanje je pokazalo da su velike šanse da će osmijeh stvoriti kratkoročni užitak koji je jači od seksualnog užitka, shoppinga, konzumiranja čokolade, cigarete, kave…

“Snažne se emocije aktiviraju kada nam se netko koga smatramo važnim u živoptu nasmiješi, a mi uzvratimo osmijeh. U našem mozgu ovo mijenja kemiju. To stvara ono što se naziva ‘halo’ efekt koji nam pomaže da se sjetimo drugih sretnih događaja, te da se osjećamo više optimističnim, više pozitivnim i više motiviranim”, rekao je psiholog dr. David Lewis koji je analizirao kliničke testove.

“Za razliku od osmijeha koji nam pružaju najmiliji, otkrili smo da lažni osmjesi političara imaju suprotan učinak koji u posmatraču stvara nepouzdanu i licemjernu sliku onoga ko se smije”, dodao je dr. Lewis.

oslobodjenje.ba

Leave a Comment

%d bloggers like this: