E. Tolle: Dosezanje osobne moći Reviewed by admin on . . Izbor podrazumijeva svijest – visok stupanj svijesti. Bez nje vi nemate izbora. Izbor nastupa onog trenutka kada prestanete da se poistovjećujete s umom i nje . Izbor podrazumijeva svijest – visok stupanj svijesti. Bez nje vi nemate izbora. Izbor nastupa onog trenutka kada prestanete da se poistovjećujete s umom i nje Rating: 0

E. Tolle: Dosezanje osobne moći

izbor.

Izbor podrazumijeva svijest – visok stupanj svijesti. Bez nje vi nemate izbora. Izbor nastupa onog trenutka kada prestanete da se poistovjećujete s umom i njegovim programiranim obrascima, onog trenutka kada postanete prisutni.

Sve dok ne dosegnete tu točku, vi ste nesvjesni, duhovno govoreći. To znači da ste prisiljeni da mislite, osjećate i funkcionirate na određene načine, ovisno od programiranosti vašeg uma.

Nitko ne odabire disfunkciju, sukob, bol. N i t k o ne odabira ludilo. Oni se događaju jer u vama nema dovoljno prisustva da bi se uništila prošlost, nema dovoljno svjetlosti da bi se rastjerala tama. Vi niste u potpunosti ovdje. Još uvijek se niste sasvim probudili. U međuvremenu, programirani um upravlja vašim životom.

Slično tome, ako ste vi jedna od mnogih osoba koje imaju nekakav problem sa svojim roditeljima, ako još uvijek gajite mržnju zbog nečega što oni jesu i l i nisu uradili, onda i dalje vjerujete da su imali izbora – da su mogli postupiti drugačije. Uvijek nam se čini da su ljudi imali izbora, ali to je varka. Sve dok vaš um, sa svojim programiranim obrascima, upravlja vašim životom, sve dok vi jeste vaš um, kakav izbor imate?

Nikakav. Vi se čak ne nalazite ni tu gdje stojite. Stanje poistovjećivanja s umom je veoma disfunkcionalno. Ono predstavlja oblik ludila. Gotovo svi boluju od ove bolesti u različitim stupnjevima. Onog trenutka kada to budete uvidjeli, P r e o b r a ž a j bolesti i patnja ili mržnje više neće biti. Kako možete mrziti nečiju bolest? Jedino što je prikladno jest uzvratiti samilošću.

Ako vama upravlja vaš um, ipak ćete, iako nemate drugog izbora, preživljavati posljedice toga što niste svjesni, stvarajući dalju patnju. Nosit ćete teret straha, sukoba, problema i bola. Tako stvorena patnja na kraju će vas prisiliti da istupite iz nesvjesnog stanja.

NE MOŽETE ZAISTA OPROSTITI SEBI i l i drugima sve dok izvodite osjećanje o programiranom ja na osnovu prošlosti. Jedino dosezanjem moći Sadašnjeg trenutka, koja predstavlja vašu osobnu moć, može se doći do istinskog oproštaja. To prošlost čini nemoćnom, a vi postajete duboko svjesni toga da ništa što ste ikada učinili i l i što je učinjeno vama ne može čak ni u najmanjoj mjeri dotaknuti blistavu suštinu onoga što vi predstavljate.

Kada se budete predali onome što jeste i tako postanete potpuno prisutni, prošlost će prestati posjedovati bilo kakvu moć.

Ona vam više neće biti potrebna. Prisustvo je ključ. Sadašnji trenutak je ključ. Pošto je otpor nerazdvojiv od uma, napuštanje otpora – odnosno predaja – predstavlja smrt uma kao vašeg gospodara, varalice koji se pretvara da je „vi”, lažnog boga. Sve osude i sva negativnost se razgrađuju.

Carstvo Bića, koje je bilo prikriveno umom, tada otvara svoja vrata.

Iznenada se u vama javlja duboka tišina, neobjašnjiv osjećaj mira. A u tom miru leži ogromna radost. A u toj radosti leži ljubav. A u samom središtu počiva ono sveto, ono bezgranično. Ono što se ne može imenovati.

2012-transformacijasvijesti.com

Comments (1)

  • Slavica Stevanovic

    Ono sto omogucava izbor je upravo um. Bezumna bica nemaju mogucnost izbora vec deluju nesvesno, po nagonu. Prema tome, sto god je neciji um ili inteligencija kompleksnija, njemu se pruza i visa mogucnost izbora.
    Izbor moze postojati samo u razlikama i dualnosti. U apsolutno istom nema izbora. Shodno tome, covek mora postati svestan dobra i zla ili konstruktivnog i destruktivnog nagona u vlastitoj prirodi. Tek takva svesnost mu omogucava izbor ili opredeljenje da cini ono sto je konstruktivno ili dobro i za njega i za njegovu okolinu. Ukoliko nema jasnu predstavu dobra i zla njegova aktivnost ce imati karakteristike nesvesnog, bezumnog nagona s destruktivnim posledicama.

    Reply

Leave a Comment

%d bloggers like this: