Savršenstvo Reviewed by admin on . . Vi možete imati savršen život… imate pravo živjeti savršen život…. zaslužujete samo najbolje u životu…. zaslužujete najbolji mogući život… Poruke slične ovima . Vi možete imati savršen život… imate pravo živjeti savršen život…. zaslužujete samo najbolje u životu…. zaslužujete najbolji mogući život… Poruke slične ovima Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna psih.Suzane Vemić » Savršenstvo

Savršenstvo

biser.

Vi možete imati savršen život… imate pravo živjeti savršen život…. zaslužujete samo najbolje u životu…. zaslužujete najbolji mogući život…

Poruke slične ovima čut ćete danas na svakom koraku. One nas navode da povjerujemo kako se u mnogim situacijama ne vrijedi ni truditi jer ionako nećemo biti savršeni. Savršeni kao … netko tko je, eto uspio ostvariti taj ideal. Mnogi ljudi uhvaćeni su u ovu zamku i neprekidno teže da realiziraju svoje snove, odnosno da ostvare savršenstvo u mnogim (svim) područjima svog života. Da pronađu savršeno zanimanje za sebe i naravno savršeni  posao na kojem će dati svoj maksimum i koji će im omogućiti dobru zaradu.  Uvjerenje da savršenstvo postoji, da ga je moguće dostići te da ga je netko tamo već dostigao, na prvi pogled može se učiniti motivirajučim, međutim, u svojoj suštini ima  sasvim suprotan efekt. Ono nas vodi ka neprestanom uspoređivanju s drugima, koji su možda u nekom području života dostigli to famozno savršenstvo. Ili se nama tako čini. Naime, rijetko kada imamo uvid u stvarne živote svih tih naizgled savršenih ljudi.

Ako neprekidno težimo savršenstvu u svemu u svom životu, u velikoj smo opasnosti da propustimo taj život. Kada sebi postavljamo prevelike, a u ovom slučaju i sasvim nerealne ciljeve, izvjesno  je da ćemo se osjećati loše jer ih nismo ostvarili. Nećemo se sjetiti da se zapitamo je li bilo moguće ostvariti ih i je li to uopće bilo potrebno. Tko je taj tko teži savršenstvu? Tko se želi nadmetati?

Kada shvatimo da je  sve oko nas, tek odraz naše  unutrašnjosti, te da nema nikakve potrebe da nekud jurimo, jer smo već tamo, dostići ćemo unutarnji mir. Odluke koje budemo donosili iz ovog mira, sasvim će se razlikovati od onih donijetih iz želje za savršenstvom. Ono nam tada neće biti ni potrebno. Znat ćemo da smo zapravo od početka savršeni.

– psih. Suzana Vemić

centarprozor.com

p style=”text-align: center;”>

Leave a Comment