Blogdan: POSLODAVCI, LOJALNOST SE NE ZAHTJEVA NEGO ZASLUŽUJE! Reviewed by admin on . Slobodno mi možete persirati kao i ja vama, makar do momenta dok se oboje ne usaglasimo da za persiranjem nema potrebe, jer poštovanje ljudskog integriteta nema Slobodno mi možete persirati kao i ja vama, makar do momenta dok se oboje ne usaglasimo da za persiranjem nema potrebe, jer poštovanje ljudskog integriteta nema Rating: 0
You Are Here: Home » Život » Posao i financije » Blogdan: POSLODAVCI, LOJALNOST SE NE ZAHTJEVA NEGO ZASLUŽUJE!

Blogdan: POSLODAVCI, LOJALNOST SE NE ZAHTJEVA NEGO ZASLUŽUJE!

end of relations(special f/x,made from my images)

Slobodno mi možete persirati kao i ja vama, makar do momenta dok se oboje ne usaglasimo da za persiranjem nema potrebe, jer poštovanje ljudskog integriteta nema nikakve veze s poslovnom pozicijom, stupnjem stručne spreme i brojem godina. Dakle, na Vi smo do daljnjeg.

Za dobrobit posla neophodno je pričati o svemu, ali na civiliziran način. Povišen ton slobodno ostavite za razgovor sa svojom obitelji ili sa samim sobom. Možete mi reći sve ali ne i svašta.Ovaj radnik zahtjeva poštovanje, ne zato što je nadobudan, nego zato što je Čovjek.

Ako očekujete od mene da dolazim na vrijeme na posao, isto tako možete očekivati da ću na vrijeme s posla i otići. Moja minuta traje 60 sekundi baš isto kao i vaša, tako da nije ništa manje vrijedna. Ukoliko želite da ostajem prekovremeno, to se plaća. U novčanim apoenima. Pohvalama, tapšanjem po ramenu i izražavanjem vašeg zadovoljstva se ne mogu platiti mjesečni računi.

Ako ja završavam svoje obaveze u predviđenom roku očekujem i svoju plaću u roku. Taj novac je zarađen mojim radom ili kraće rečeno – moj je. Bez mog prethodnog odobrenja ga ne možete zadržavati kod sebe nakon predviđenog roka za isplatu plaća, jer nisam pristao da vam ga posudim. Ako ja ne kasnim na posao ne želim da ni moja plaća kasni.

Ako ne budem prijavljen i budem radio na crno budite sigurni da ćete i vi biti prijavljeni da radite na crno. To što se vama ne isplati da, u ne znam kakvoj državi poslujete legalno, apsolutno nije moja stvar. Trebalo je onda da razapnete neki plastenik i pikirate rajčice u njemu, a ne da imate firmu. Svaki dan mog neprijavljenog rada za vas, je jedan poklonjeni dan od moje penzije kada bih mogao spokojno šetati i potpuno zasluženo ne raditi ništa.

Ako ste u stanju pitati nepristojna pitanja budite spremni da čujete nepristojan odgovor. Neću odgovarati na pitanja „Što se ne švercaš?“ nego hoću novac za prijevoz. Na pitanje „Planirate li obitelj, i kad?“ slijedi odgovor „Što te boli kurac“. Što ste vi, ginekolog ili poslodavac?! Da biste izbjegli postavljanje tog idiotskog pitanja, sljedeći put u natječaju napišite da tražite isključivo žene s napravljenom histerektomijom i muškarce s napravljenom vazektomijom pa da vidite kakvu biste reputaciju napravili svojoj firmi.

Ako ste vlasnik firme, niste vlasnik univerzuma. Kao što ima drugih radnika za koje vi kažete da „jedva čekaju“ moje radno mjesto, isto tako ima i drugih poslodavaca koji bi željeli baš ovakvog radnika. Kapitalističkim egocentrizmom i nipodaštavanjem ljudi koji za vašu firmu ostvaruju profit pokazujete samo na kakvom malograđanskom biznis planu počiva vaš posao.

Dokle god kao poslodavci ne budete shvatili da iako ste motor biznisa koji pokrećete, radnici su njegovo gorivo i bez njih neće stići nigdje. Ili makar ne daleko. Ako vam je cilj samo dotle, slobodno ga ostvarite sami jer dostojanstveni radnici koji će biti poštovani i zadovoljni svoje karijere ipak žele da odvedu dalje s ljudima koji to znaju prepoznati.

Blogan.rs

Leave a Comment