Zašto je dobro činiti dobro: Prilike u svakodnevnom životu Reviewed by admin on . Dobrim djelima ne pomažemo samo drugima, već i sami sebi Svi smo čuli za karmu. Neki zaista vjeruju u nju, dok je za druge karma sasvim beznačajno praznovjerje. Dobrim djelima ne pomažemo samo drugima, već i sami sebi Svi smo čuli za karmu. Neki zaista vjeruju u nju, dok je za druge karma sasvim beznačajno praznovjerje. Rating: 0

Zašto je dobro činiti dobro: Prilike u svakodnevnom životu

dobro

Dobrim djelima ne pomažemo samo drugima, već i sami sebi

Svi smo čuli za karmu. Neki zaista vjeruju u nju, dok je za druge karma sasvim beznačajno praznovjerje. No karma ima puno drugih naziva i oblika. I bez brige, ovdje nećemo pisati o religijama ili sektama, već samo o osnovnim stvarima kakav bi svaki čovjek trebao biti.

Radeći dobra djela ne samo da pomažemo drugima, već i samom sebi. Ukoliko učinimo nekome nešto nažao vrlo je vjerojatno da će nas peć savjest tjednima, ako ne i godinama, dok, ukoliko učinimo nešto dobro drugome svakako će nam se vratiti, ako i neće taj osjećaj sreće u nama zaista je neprocjenjiv. Ukoliko ne znate što biste mogli raditi da pomognete drugome ili učinite kakvo dobro djelo evo nekoliko prijedloga

Dječica – Kod nas postoje razne ustanove i bolnice sa dječicom s posebnim potrebama i bolešću ili ona koja su ostavljena. Umjesto da uplaćujete pozamašne iznose u sumnjive humanitarne fondove, skupite svoje stare igračke ili nešto igračaka svoje djece, par čokolada i bombona te sami posjetite neku od ustanova ili bolnica. Popričajte s dječicom, ispričajte im priču ili bajku, a u zadnje vrijeme postoji mogućnost da neke od njih i izvedete u kino ili na sok uz, jasno, predočenu određenu dokumentaciju i potpisane papire. Vjerujte na riječ, posjet takvoj ustanovi ostavit će velik trag, a mali znak pažnje u obliku igračke ili čokolade razveselit će nečije srce, ali i vaše.

Stara roba – Staru odjeću, ili odjeću koju ste prerasli nemojte bacati u smeće. Odnesite ju u Caritas ili u neku drugu ustanovu gdje će dobro doći. Još bolji primjer, u oglasniku mogu se pronaći razni oglasi s obiteljima koje su u neimaštini, te stari kauč, ormar ili odjeću koju ste ionako namjeravali baciti jer ste kupili novu darujte njima jer zaista bi bilo šteta baciti ukoliko možete pomoći nekoj obitelji ili osobi.

Loša djela – Pokušajte se sjetiti nekih stvari koje se ste nedavno, ili ranije, u mladosti napravili nekom. Iako možda to ne možete ispraviti, svakako možete pokušati nadoknaditi. Nazovite staru prijateljicu ili člana obitelji s kojim ste posvađani. Ispričajte se nekome koga ste povrijedili

Hrana – Ne bacajte hranu. Ukoliko imate prilike jesti u restoranu ispred kojeg sjedi prosjak, spakirajte nešto od nepojede hrane i nemojte se ustručavati ponuditi ga/ju s istom. Takva osoba nikad neće odbiti pomoć i biti će jako zahvalna što ste joj priuštili bilo kakav objed.

Boce – Danas po gradu sve je više osoba koje skupljaju bočice i flaše. Nekima je prešlo u naviku skupit u kućanstvu popijene flaše vode vina ili nečeg drugog te ih kasnije zamijenit za novac, no onima kojima nije, prijedlog je da također sakupe flaše u stanu ili kući te ih odnesete do najbližeg mjesta za koje ste sigurni da će ih netko uzeti ili ih možete predati prvoj osobi koja prolazi s bocama.

Sitnice – Napišite pismo zahvale nekome tko vam je puno pomogao bilo duhovno ili materijalno. Malim znakom pažnje pokažite nekome da ga želite kao prijatelja. Odnesite prekopirano predavanje kolegici koja je bolesna i nije mogla učestvovati događaju, ili pomozite novoj kolegici na poslu koja se još nije snašla. Pomozite nemoćnim osobama, starim ljudima da pređu cestu, uputite slijepca u pravi smjer ili mu pomozite da uđe u tramvaj ili autobus.

Radite dobra djela i svaki dan bit će najljepši na svijetu.

zena.hrLeave a Comment

%d blogeri kao ovaj: