Uzgojite vlastito povrće na svom balkonu! Reviewed by admin on . U vrijeme kada je životni standard naših građana nizak, a kupnja kuće s okućnicom gdje bi mogli posaditi toliko željeno svježe povrće se čini kao nemoguća misij U vrijeme kada je životni standard naših građana nizak, a kupnja kuće s okućnicom gdje bi mogli posaditi toliko željeno svježe povrće se čini kao nemoguća misij Rating: 0

Uzgojite vlastito povrće na svom balkonu!

balkon

U vrijeme kada je životni standard naših građana nizak, a kupnja kuće s okućnicom gdje bi mogli posaditi toliko željeno svježe povrće se čini kao nemoguća misija iz širokog asortimana nudimo vam nekoliko vrsta povrća koje možete posaditi u svom stanu.

Zelena salata – vrstu koju želite posaditi birajte prema godišnjem dobu. Korijen salate je plitak, pa je dovoljno da posuda bude duboka oko 15 cm. One vrste koje imaju polegnute listova sadite u razmaku od 15cm, a u manjim razmacima možete saditi one čiji su listovi uspravni.

Mladi luk  –  kao i zelenu salatu možete posaditi u posudu dubine 15 cm. Za njegovu sadnju izbjegavajte ljetne mjesece budući da ne podnosi visoke temperature. Lukovice sadite plitko i često zalijevajte.

Cherry rajčice – Ukrašavati će vaš dom budući da izgledaju lijepo i zanimljivo u visećim posudama. Savjetuje se sadnja u okrilju vašeg doma u veljači, a na balkon ih iznesite onda kada prođe opasnost od kasnih mrazeva. Dubina drvenog sanduka treba biti oko 50 cm.

Chili papričice –  Odlično podnose uzgoj u posudama. Vole sunce i toplinu, pa ih držite na sunčanoj strani stana. Sjeme sporo niče i poprilično je zahtjevno što se prehranjivanja tiče.

Rotkvice – sadite u razmaku od 3 – 4 cm i u vremenskim intervalima od 7 dana. Rotkvici najviše odgovara temperatura oko 17°C. Održavajte umjerenu temperaturu i umjereno zalijevajte. Ne preporučuje se sadnja u ljetnim mjesecima budući da ne podnosi visoke temperature.

U zanimljivom videu pogledajte kako povrće sadi Britta Riley koja je započela s uzgojem vlastitog povrća u svom malenom stanu. S vremenom su ona i njeni prijatelji razvili sistem za rast biljaka u odbačenim plastičnim bocama.

Ne morate se zaustaviti samo na povrću. Početnici mogu vrlo uspješno u teglicama uzgojiti jagode, ribizle, maline i borovnice. Posadite i ljekovito bilje, poslužiti će kao odlična dekoracija vašeg doma od koje će te imati višestruke koristi i na koncu uživajte u okusima i plodovima svoga rada.

 

zelenipartner.eu

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: