TO NEŠTO ŠTO IMAŠ SAMO TI Reviewed by admin on . Čuvaj to nešto što imaš u sebi. Ne može nitko bolje da ga čuva i poznaje od tebe. Prigrli ga čvrsto, kao ljubav, kao uspomenu, i pazi kome ga sve daješ. To nešt Čuvaj to nešto što imaš u sebi. Ne može nitko bolje da ga čuva i poznaje od tebe. Prigrli ga čvrsto, kao ljubav, kao uspomenu, i pazi kome ga sve daješ. To nešt Rating: 0

TO NEŠTO ŠTO IMAŠ SAMO TI

944421_478003055608672_769154954_n-860x450_c

Čuvaj to nešto što imaš u sebi. Ne može nitko bolje da ga čuva i poznaje od tebe. Prigrli ga čvrsto, kao ljubav, kao uspomenu, i pazi kome ga sve daješ. To nešto možda trenutno baš i nije nešto naročito. Možda je krhko, možda je plašljivo, tiho i slabo, ali je tvoje. Znaj da će vremenom biti još veće i bolje i da ćeš ga ponosno dijeliti sa svima.

Ali, prvo ga zadrži, oblikuj, njeguj, nikako ne odustaj od njega i, tek kad budeš siguran da je pravo, iznesi ga, pokaži svima radosno i smjelo, kao najbolji dio sebe.
I ne zaboravi da će to tvoje nešto za većinu biti ništa, ismijavat će te, pravit će te ludim, ali briga te. Ti samo čuvaj to nešto i radi na njemu. Nitko to ne može učiniti osim tebe i zato istraj. Jednostavno moraš. Nema tko drugi. To je tvoja misija. Zato je izvedi najbolje što možeš.
Ne očekuj odmah da te prihvate. Seti se koliko je tebi bilo teško da prihvatiš to nešto u sebi? Ne očekuj odmah da te zavole. Sjeti se koliko je tebi bilo teško da zavoliš sebe?
I znaj da su i drugi imali to nešto pa su ga ugušili, zaboravili, izdali… Za početak, pazi s kim ga dijeliš i pazi kome ga sve pokazuješ.
Ljudi jesu dobri, ali ne uvijek. Mogu da te odvuku s prave staze i što onda?

A kada uspiješ, onda će ti biti svejedno, to nešto će biti svačije i bit ćeš sretan zbog toga…
To nešto može biti film, slika, može biti pjesma ili lik neke osobe.
Nema veze što je, znaj samo da je tvoje i da a moraš iznijeti do kraja. Možda nećeš uspjeti, to i nije toliko važno, bar ćeš znati da si probao, da si se nosio s težinom svijeta i savjest će ti biti čista.
Možda nećeš uspjeti, ali znat ćeš da si dao sve od sebe i bit će ti lakše…
Tako sam i ja davno otkrio da u sebi imam to nešto. Neki unutarnji glas koji me prati gdje god da idem. Neka slika koja se razlikovala od svih drugih slika. Neka melodija koju nitko još nije odsvirao. I, umjesto da sam krenuo za njom kao za najčistijim izvorom u sebi, zatrpavao sam sve to najgorim mogućim glupostima. Stidio sam se onoga čime treba najviše da se ponosim. Skrivao sam ono što treba svima da se pokazuje i bude za čast.

I onda je u meni nešto puklo – počeo sam da pišem. I počeo sam da govorim, da živim, da dišem. Isto tako se nadam da će i u tebi nešto pući i da ćeš najzad početi da radiš ono što voliš, ono što te čini sretnim. Ako je to pjesma, da pustiš glas i zapjevaš; ako je to žena, da joj pružiš ruku i zaplešeš, a ako je to život, da smjelo zakoračiš ka njemu pa što bude.
I obavezno čuvaj to nešto, radi svaki dan na njemu, njeguj tu strast, posveti joj se kao najboljem prijatelju, kao voljenoj osobi i znaj da te nitko ne poznaje bolje od tebe. Što god da ti pričaju, to su samo priče, jedino ti znaš onu pravu jer živiš s njom otkako znaš za sebe.
Tako je i sa mnom, tako je sa svima nama. Samo treba skupiti hrabrost i zakoračiti na drugu stranu, na drugu stranu koja se svima nama smiješi. Kao i to nešto što u nama odzvanja i pokušava sve ove godine izaći na površinu.

Nadam se da ćeš mu dozvoliti, ja jesam i sretan sam zbog toga. Nadam se da ćeš i ti…

 

Stefan Simić

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: